20594

Μονοπάτι της Μηλιάς (Πλάτρες)

18/09/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το μονοπάτι της Μηλιάς είναι στην πραγματικότητα η πιο σύντομη διαδρομή προς ένα από τα πιο ειδυλλιακά, ιστορικά γεφύρια της ορεινής Λεμεσού.

Βρίσκεται στην περιοχή των Πλατρών, στον δρόμο προς τον καταρράκτη Μιλλομέρη. Αν και μόλις 1 χιλιόμετρο, η διαδρομή προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε εικόνες και αρώματα, χάριν στην παραποτάμια πυκνή βλάστηση, με τα χρώματα των φύλλων να αλλάζουν από εποχή σε εποχή.

Πλησιάζοντας στο γεφύρι, ένα ρεύμα δροσερού αέρα σε κατακλύζει. Με τον ήχο του νερού στα αυτιά και τις μυρωδιές του δάσους, πιστεύεις πως βρίσκεσαι σε σκηνικό παραμυθιού, περιμένοντας τις νεράιδες να ξεπροβάλουν από τα δέντρα.

Το γεφύρι υπενθυμίζει την ιστορικότητα της τοποθεσίας, από όπου χιλιάδες των ανθρώπων περνούσαν για αιώνες, ταξιδεύοντας από τη μια άκρη της οροσειράς του Τροόδους στην άλλη.

*Οι Πλάτρες έχουν ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο Mobilitas, ενθαρρύνοντας τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, μέσω μονοπατιών, ποδηλατικών διαδρομών ή δημόσιων συγκοινωνιών.