A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS


Υπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Μονοπάτι της Μηλιάς (Πλάτρες)

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Είναι μια σύντομη διαδρομή, μικρότερη του χιλιομέτρου. Είναι σα να κάνεις το γύρο του τετραγώνου στη γειτονιά σου, ενώ όμως μεταφέρεσαι σε μια εντελώς διαφορετική διάσταση, περικυκλωμένος από πράσινο και υπέροχα αρώματα. Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι διανύοντάς το, έχεις έναν ιστορικό και πανέμορφο προορισμό, που θυμίζει κάτι από παραμύθι.

Το μονοπάτι της Μηλιάς είναι γεμάτο θαμνώδη, αρωματικά φυτά, πεύκους και δρύες, οδηγεί προς το ομώνυμο, ενετικό γεφύρι, εκεί όπου το ρέμα του ποταμού έχει δημιουργήσει μια υπέροχη γωνιά. Αν και σύντομο, το μονοπάτι σου προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε εικόνες, αρώματα και αισθήσεις, ενώ το ρεύμα δροσερού αέρα που σε κατακλύζει μόλις πλησιάσεις το γεφύρι, κορυφώνει την απολαυστική εμπειρία μιας επίσκεψης σε αυτό.

Το μεσαιωνικό γεφύρι που περνάει πάνω από τον Κρυό Ποταμό, είναι ένα από τα πανάρχαια γεφύρια που συναντά κανείς στην οροσειρά του Τροόδους, τα οποία μέχρι και πριν μερικές δεκαετίες χρησίμευαν για τις μετακινήσεις των κατοίκων και των εμπόρων που προμήθευαν με προϊόντα την περιοχή.

Για να βρεις το γεφύρι, ακολουθείς το δρόμο προς τον καταρράκτη του Μιλλομέρη. Το μονοπάτι αρχίζει περίπου 1 χιλιόμετρο μετά το σημείο όπου στρίβεις για τον καταρράκτη, και σημειώνεται με πινακίδα στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Μπορείς επίσης να επιλέξεις να ξεκινήσεις τη διαδρομή από το άλλο άκρο του μονοπατιού, βόρεια του Αθλητικού Κέντρου Πλατρών, η οποία απέχει περισσότερο από το γεφύρι και έχει πιο έντονη κλίση.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.


9284