7215

Μονοπάτι Άρτεμις

13/04/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

To Μονοπάτι Άρτεμις, είναι από τα ομορφότερα στην οροσειρά του Τροόδους, όποια εποχή κι αν επιλέξει να το διασχίσει κανείς.

Η αφετηρία βρίσκεται 300 μέτρα από το σημείο σύνδεσης του δρόμου προς Χιονίστρα με το δρόμο Τροόδους – Προδρόμου, σε υψόμετρο 1850 μέτρων. Έχει μήκος 7 χιλιόμετρα, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στη διαδρομή, πράγμα που το καθιστά κατάλληλο για όλη την οικογένεια.

Διασχίζοντάς το, περνάς μέσα από το δάσος της μαύρης πεύκης, όπου βρίσκονται και 2 αιωνόβια δέντρα ηλικίας 500 περίπου χρόνων, αλλά και από βραχώδη σημεία με εντυπωσιακή θέα (ξεχωρίζει το χωριό Πρόδρομος με το ξενοδοχείο Βερεγγάρια).

Ιστορικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν «Τα Τεισιά της παλιάς Χώρας», ερείπια ενετικών οχυρωματικών έργων (1571 μ.Χ.) εναντίων των Οθωμανών.