18123

Εκκλησία Αγίου Γεωργίου του Δάσους

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία του Τροόδους, κρυμμένη μέσα στο πευκοδάσος, βρίσκεται μια εκκλησία αλλιώτικη. Πρόκειται για μια εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο του Δάσους, κτισμένη με την χαρακτηριστική πέτρα της οροσειράς, η οποία όμως ακολουθεί τα αρχιτεκτονικά πρότυπα των αγγλικανικών εκκλησιών.

Την εκκλησία έκτισαν οι Βρετανοί κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας, και πρόκειται για τη μοναδική εκκλησία που έχει οικοδομηθεί στην καρδιά του Τροόδους. Σήμερα, η εκκλησία βρίσκεται μερικά βήματα μόνο μακριά από το στρατόπεδο των Βρετανών, που συνεχίζουν να διατηρούν δυνάμεις στην περιοχή.

Λιτή και απέριττη, με μεγάλα παράθυρα, συμμετρικά παραταγμένα στις 4 πλευρές της και ένα κομψό καμπαναριό στη δυτική πλευρά, η εκκλησία ξεχωρίζει κυρίως χάριν στο ρομαντικό τοπίο που την περιβάλλει. Η επικλινής στέγη της εκκλησίας, όμοια με τη στέγη κάθε άλλου κτιρίου στα ορεινά, αποσκοπεί στο να προστατεύεται από το βάρος του χιονιού που συσσωρεύεται κατά τους χειμερινούς μήνες. Η κλίση επιτρέπει στο χιόνι να πέφτει, έτσι ώστε να μην προκαλούνται φθορές στο κτίριο.

Η εκκλησία εξυπηρετεί ανάγκες καθολικών χριστιανών που βρίσκονται στο νησί και συχνά τελούνται εκεί ιερά μυστήρια, όπως γάμοι.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.