22181

Εκκλησία Αγίου Γεωργίου του Δάσους

12/01/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία του Τροόδους, κρυμμένη μέσα στο πευκοδάσος, βρίσκεται μια εκκλησία αλλιώτικη. Είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο του Δάσους, κτισμένη με την χαρακτηριστική πέτρα της οροσειράς, στο πρότυπο των αγγλικανικών εκκλησιών.

Την εκκλησία έκτισαν οι Βρετανοί κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας. Σήμερα, η εκκλησία βρίσκεται μερικά βήματα μόνο μακριά από το στρατόπεδο των Βρετανών, που συνεχίζουν να διατηρούν δυνάμεις στην περιοχή. Η εκκλησία εξυπηρετεί ανάγκες καθολικών χριστιανών που βρίσκονται στο νησί και συχνά τελούνται εκεί ιερά μυστήρια, όπως γάμοι.

Λιτή και απέριττη, με μεγάλα παράθυρα, συμμετρικά παραταγμένα στις 4 πλευρές, και ένα κομψό καμπαναριό στη δυτική πλευρά, η εκκλησία ξεχωρίζει κυρίως χάριν στο ρομαντικό τοπίο που την περιβάλλει. Η επικλινής στέγη της εκκλησίας αποσκοπεί στο να προστατεύεται από το βάρος του χιονιού που συσσωρεύεται κατά τους χειμερινούς μήνες, αφού η κλίση επιτρέπει στο χιόνι να κυλά στο έδαφος.

Σχετικα

Λίγα μέτρα μακριά βρίσκεται και ένα μικρό, καθολικό μοναστήρι, που παραμένει κλειστό τον χειμώνα.