9500

Μονοπάτι Πλατείας Τροόδους

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για όσους αναζητούν μια ημερήσια απόδραση στη δροσιά το καλοκαίρι, ή μια εξόρμηση για παιχνίδι με το χιόνι τον χειμώνα. Λίγα μόλις λεπτά από την ψηλότερη κορυφή της Κύπρου, η Πλατεία Τροόδους, αν και γνώριμη στους περισσότερους, δεν παύει να επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου για την αναμόρφωση της περιοχής, στη βορειότερη πλευρά της πλατείας, εκεί όπου το δάσος αρχίζει να πυκνώνει (αφού στο σημείο εκείνο βρίσκεται και η εκκίνηση για το μονοπάτι της Αταλάντης, που κυκλώνει την κορυφή του Ολύμπου) το πλακόστρωτο, μικρό μονοπάτι αποτελεί ιδανική λύση για ήσυχους περιπάτους μέσα στη φύση. Ακόμα και για όσους δεν είναι σε θέση να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, ο περίπατος αυτός, μέσα στα αρώματα και το βαθύ πράσινο των πεύκων, παραμένει ιδανική επιλογή.

Σε υψόμετρο περίπου 1720 μέτρων, η Πλατεία Τροόδους φιλοξενεί πολύ τακτικά κόσμο, ο οποίος θέλει να ξεφύγει από τη ρουτίνα, με μια εκδρομή για φαγητό, καφέ και χαλαρωτικούς ρυθμούς. Το πλακόστρωτο δρομάκι, με παγκάκια για ξεκούραση σε διάφορα σημεία, αλλά και με κιόσκια και παιδική χαρά πάνω στον κύριο δρόμο της πλατείας, συμπληρώνει ιδανικά μια τέτοια χαλαρωτική εξόρμηση.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.