12107

Μονοπάτι Πλατείας Τροόδους

22/11/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για μια απόδραση στο βουνό. Λίγα μόλις λεπτά από την ψηλότερη κορυφή της Κύπρου, σε υψόμετρο περίπου 1720 μέτρων, η Πλατεία Τροόδους, αν και γνώριμη στους περισσότερους, δεν παύει να επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Εκεί βρίσκει κανείς ένα πλακόστρωτο, μικρό σε μήκος μονοπάτι, κατάλληλο για ήσυχους περιπάτους μέσα στο δάσος. Το μονοπάτι δημιουργήθηκε μεταξύ της πλατείας και του Κέντρου Πειβαλλοντικής Ενημέρωσης (Κ.Π.Ε.) και επιτρέπει στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τη χαρακτηριστική χλωρίδα της περιοχής, να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τους ήχους και τα αρώματα του δάσους.

Ακόμα και για όσους δεν είναι σε θέση να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, ο περίπατος αυτός είναι ιδανικός, αφού υπάρχουν πολλά σημεία με παγκάκια για ξεκούραση κάτω από τα πεύκα. Στο τμήμα του μονοπατιού κοντά στο Κ.Π.Ε., βρίσκει κανείς ιδιαίτερα γλυπτά από κορμούς δέντρων, που δημιουργήθηκαν με πριόνι και αναπαριστούν είδη της τοπικής πανίδας (και όχι μόνο).

Κέντρο Περιβαλλοντικής ενημέρωσης Τροόδους: 25 420145