6075

Ταβέρνα Κουκά: Ένα νέο ταβερνάκι, σε ένα από τα μικρότερα χωριά της Λεμεσού!

20/02/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η Κουκά είναι ένα από τα μικρότερα χωριά της ορεινής Λεμεσού, το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και λόγω της φυσικής ομορφιάς της τοποθεσίας, αλλά και λόγω της σπάνιας, μεσαιωνικής εκκλησίας του, σε σχήμα τέλειου σταυρού.

Απέναντι ακριβώς από αυτή την εκκλησία, έκανε την εμφάνισή του το 2018 ένας επιπρόσθετος λόγος για να επισκεφθεί κανείς το ήσυχο αυτό χωριό. Η ταβέρνα Κουκά είναι ένα ζεστό στέκι που δημιούργησαν ο Μιχάλης και η Αυγή, διακοσμημένο με εικόνες που αναπαριστούν στιγμές από τη ζωή της Κύπρου τον προηγούμενο αιώνα.

Υποδέχεται τους επισκέπτες του σε έναν προσεγμένο χώρο, όπου κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο, με το τζάκι να ανάβει κατά τους χειμερινούς μήνες. Η κουζίνα του είναι 100% κυπριακή και δίνει την επιλογή στον καθένα να επιλέξει είτε ένα συνδυασμό από μεζέδες, είτε τη μερίδα της προτίμησής του. Ιδιαίτερη σπεσιαλιτέ του μενού είναι το στιφάδο, με τα ξεχωριστά του αρώματα.

Το βράδυ του Σαββάτου, το φαγητό συνοδεύεται από ζωντανή μουσική.

Τηλέφωνο: 99 656929