Ξωκλήσι Προφήτη Ηλία (Λόφου)

28/08/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στα νότια του χωριού  Λόφου, σε ένα ύψωμα κατά μήκος του δρόμου Άλασσας - Λόφου, βρίσκεται το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Προφήτη Ηλία. Ο Προφήτης Ηλίας έχει συνδεθεί στη χριστιανική παράδοση με τις μοναχικές κορυφές των βουνών, και το εκκλησάκι αυτό επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Σκαρφαλωμένο στο λόφο, το κάτασπρο εκκλησάκι απολαμβάνει πλούσια θέα προς τη θάλασσα και το φράγμα του Κούρη. Το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία έτυχε ανακαίνισης το 1999. Αξιοσημείωτο είναι πως στο εικονοστάσι υπάρχει μια εικόνα του Προφήτη Ηλία, η οποία φιλοτεχνήθηκε από τον αγιογράφο Όθωνα Γιαβόπουλο, παππού του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργου Βασιλείου.

Το περιποιημένο και αυτό εκκλησάκι, φιλοξενεί τους επισκέπτες του ιδανικά, σε ένα χώρο που έχει δημιουργηθεί για χαλάρωση, παιχνίδι και αναψυχή. Ο εκδρομικός χώρος, με τα ξύλινα παγκάκια, τις παροχές για νερό και άναμμα φωτιάς και την παιδική χαρά, καθιστούν το εκκλησάκι ιδανική επιλογή για μια όμορφη εκδρομή.

Δες περισσότερες πληροφορίες για τον εκδρομικό χώρο εδώ.

Ανακάλυψε περισσότερα για τις χάρες της Λόφου εδώ.

swipe gallery


20106