18920

Φράγμα Τριμίκλινης (Σαϊττά)

19/08/2021
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μια επιμήκης λίμνη, περικυκλωμένη από πεύκα και θάμνους, αποτελεί και πηγή ζωής για τη γύρω περιοχή, αλλά και ένα μοναδικό αξιοθέατο στην ορεινή Λεμεσό.

Το φράγμα της Τριμίκλινης, σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρα, βρίσκεται σε ίση περίπου απόσταση από την Τριμίκλινη, τον Σαϊττά και τον Μονιάτη. Έχει χωρητικότητα 340.000 κυβικών μέτρων και μετά τις πρώτες βροχές του έτους υπερχειλίζει, με αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό θέαμα, όταν το νερό πέφτει πάνω στα σκαλιά που έχουν κατασκευαστεί στη νότια πλευρά του.

Από το φράγμα αρδεύονται τα περιβόλια της περιοχής, με δαμασκηνιές, αχλαδιές, μηλιές και άλλα δέντρα. Παράλλληλα, συντηρεί έναν πολύτιμο βιότοπο, προσφέροντας καταφύγιο σε διάφορα πουλιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.