14208

Εκδρομικός χώρος Κυπερούντας

12/10/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ένας δροσερός πνεύμονας, κρυμμένος κάτω από πλατάνια, αποτελεί ένα μοναδικό καταφύγιο χαλάρωσης στην ορεινή Λεμεσό. Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Κυπερούντας, αυτός ο οργανωμένος εκδρομικός χώρος αποτελεί έναν ειδυλλιακό προορισμό για παιχνίδι και φαγητό μέσα στη φύση.

Η κοιλάδα στην οποία βρίσκεται ο εκδρομικός χώρος, λόγω και των υπόγειων νερών, έχει ευλογηθεί με πλούσια βλάστηση, αλλά και εξαιρετικό κλίμα με... φυσικό κλιματισμό. Η τοποθεσία αυτή έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που την καθιστά ιδανικό προορισμό για το καλοκαίρι, αφού διατηρεί θερμοκρασία έως και 2 βαθμούς χαμηλότερη από εκείνη στο κέντρο του χωριού. 

Τον χώρο περιβάλλει ένα τεχνητό ρυάκι, το οποίο διασχίζει κανείς με ξύλινα γεφυράκια, για να φτάσει στις εγκαταστάσεις του εκδρομικού χώρου. Μια σεκόια 20 περίπου μέτρων, δέντρο εισαγόμενο, ορίζει τα σύνορα του χώρου, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα, ανάμεσα στα πλατάνια της περιοχής. Ο ευρύχωρος παιδότοπος καθιστά το πάρκο ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά.

Το αναψυκτήριο που στεγάζεται στο πετρόκτιστο κτίριο, λειτουργεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο.