10417
A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS


Υπό την αιγίδα:
evel limassol

Εκδρομικός χώρος Κυπερούντας

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ένας δροσερός πνεύμονας, κρυμμένος κάτω από πλατάνια, αποτελεί ένα μοναδικό καταφύγιο χαλάρωσης στην ορεινή Λεμεσό. Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Κυπερούντας, αυτός ο οργανωμένος εκδρομικός χώρος αποτελεί έναν ειδυλλιακό προορισμό για παιχνίδι και φαγητό μέσα στη φύση.

Τον χώρο περιβάλλει ένα τεχνητό ρυάκι, το οποίο διασχίζει κανείς με ξύλινα γεφυράκια, για να φτάσει στις εγκαταστάσεις του εκδρομικού χώρου. Το αναψυκτήριο που στεγάζεται στο πετρόκτιστο κτίριο, και λειτουργεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο, προσφέροντας επιλογές για ποτό και φαγητό στους επισκέπτες, αποτελεί το κέντρο του χώρου. 

Η τοποθεσία αυτή έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που την καθιστά ιδανικό προορισμό για το καλοκαίρι, αφού διατηρεί θερμοκρασία έως και 2 βαθμούς χαμηλότερη από εκείνη στο κέντρο του χωριού (το οποίο, σε υψόμετρο 1400 μέτρων, έχει έτσι κι αλλιώς χαμηλή θερμοκρασία και ξηρό κλίμα). Η κοιλάδα στην οποία βρίσκεται ο εκδρομικός χώρος, λόγω και των υπόγειων νερών, έχει ευλογηθεί με πλούσια βλάστηση, αλλά και κλίμα κατάλληλο για να προστατευθεί κανείς από τον καύσωνα.

Μια σεκόια 20 περίπου μέτρων, δέντρο εισαγόμενο και όχι ενδημικό, ορίζει τα σύνορα του χώρου, αποτελώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα, ανάμεσα στα πλατάνια της περιοχής. Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.