21034

Εκδρομικός Χώρος Αγρίδια

27/10/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της ορεινής Λεμεσού στο χωριό Αγρίδια, κατασκευάστηκε το 2011 ένας όμορφος εκδρομικός χώρος γεμάτος πεύκα και πλατάνια, που το διασχίζει τεχνητό ρυάκι.

Ο χώρος βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία κοντά στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, που δεσπόζει στον λόφο δυτικά του χωριού. Στον χώρο υπάρχουν ξύλινα τραπέζια, ψησταριές, πέτρινες βρύσες με πόσιμο νερό, αλλά και τουαλέτες. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 400 επισκέπτες στις εγκαταστάσεις του.

Ξύλινα γεφυράκια σε διάφορα σημεία του εκδρομικού χώρου, διασχίζουν το τεχνητό ρυάκι, ενώ στην είσοδο υπάρχει και ένας μικρός παιδότοπος. Στο ίδιο σημείο υπάρχει και ένα πέτρινο, υπαίθριο αμφιθέατρο για εκδηλώσεις, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 250 θεατές.

Σχετικα

Στο σημείο θέας που βρίσκεται στο κοντινό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, απολαμβάνεις θέα μέχρι και τον Κόλπο Ακρωτηρίου στη Λεμεσό.