15258

Εκδρομικός Χώρος Αγρίδια

29/03/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της ορεινής Λεμεσού, στην καρδιά της Πιτσιλιάς, κατασκευάστηκε το 2011 ένα όμορφο πάρκο, μέσα σε καταπράσινα πεύκα και πλατάνια. Ένα όμορφο τεχνητό ρυάκι και η ειδυλλιακή τοποθεσία καθιστούν τον εκδρομικό χώρο στο χωριό Αγρίδια, ένα ξεχωριστό προορισμό για φαγητό, ξεκούραση και αναψυχή.

Ο εκδρομικός χώρος βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, που δεσπόζει στον λόφο δυτικά του χωριού, με υπέροχη θέα στις γύρω πλαγιές. Στον χώρο υπάρχουν ξύλινα τραπέζια, ψησταριές, πέτρινες βρύσες με πόσιμο νερό, αλλά και τουαλέτες. Έτσι, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 400 επισκέπτες, προσφέροντας όλες τις απαραίτητες ανέσεις στις εγκαταστάσεις του.

Ξύλινα γεφυράκια σε διάφορα σημεία του εκδρομικού χώρου, διασχίζουν το τεχνητό ρυάκι. Στη βάση του εκδρομικού χώρου έχει δημιουργηθεί ένας μικρός παιδότοπος, για να διασκεδάζουν τα παιδιά που τον επισκέπτονται, ενώ στο ίδιο σημείο υπάρχει και ένα πέτρινο, υπαίθριο αμφιθέατρο, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 250 θεατές για διάφορες εκδηλώσεις.

Από το σημείο θέας που βρίσκεται κοντά στον χώρο, αγναντεύεις τη γύρω περιοχή μέχρι και τον Κόλπο του Ακρωτηρίου στη Λεμεσό, μέσα από το τηλεσκόπιο που είναι εγκατεστημένο εκεί.