6891

Υδατοδεξαμενή (Κάτω Μύλος)

11/04/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η υδατοδεξαμενή λίγο έξω από το χωριό Κάτω Μύλος, στην περιοχή της Πιτσιλιάς, είναι πηγή ζωής για την γύρω περιοχή, αφού τροφοδοτεί με νερό τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ροδακινιές και άλλα οπωροφόρα δέντρα. Πέρα από αυτό, όμως, προσφέρει μοναδικές εικόνες και στους επισκέπτες, αφού είναι γεμάτη ψάρια κόκκινου χρώματος, που ξεχωρίζουν μέσα στο νερό.

Τα κοκκινωπά αυτά ψάρια είναι αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού λίγων μόνο χρυσόψαρων και κυπρίνων, που τοποθετήθηκαν εκεί από τις αρμόδιες αρχές πριν μερικά χρόνια. Σκοπός ήταν να καταπολεμηθεί η ανεξέλεγκτη αύξηση των κουνουπιών στα νερά της δεξαμενής. Εκείνοι οι 4 κυπρίνοι και τα 2 χρυσόψαρα ήταν ο λόγος για να δημιουργηθεί ένας όμορφος βιότοπος στην περιοχή.

Η δεξαμενή με 9,5 μέτρα βάθος μπορεί να συγκεντρώσει συνολικά έως και 104.000 κυβικά μέτρα νερού και παραμένει γεμάτη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο εκδρομικός χώρος που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από αυτή, αλλά και το μονοπάτι της φύσης που ξεκινά από το ίδιο σημείο, είναι επιπρόσθετοι λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την τοποθεσία και να απολαύσει τις μοναδικές φυσικές ομορφιές.

Σχετικα