26199

Εκδρομικός χώρος Αγίας Παρασκευής (Καλό Χωριό)

21/04/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Δάσος της Λεμεσού, ένας καταπράσινος πνεύμονας που δεσπόζει μόλις λίγα λεπτά από την πόλη, κρύβει μερικές πανέμορφες εκπλήξεις. Μια από αυτές είναι και ο εκδρομικός χώρος Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται στα αριστερά του δρόμου Λεμεσού — Καλού Χωριού και μόλις 3 χιλιόμετρα πριν το Καλό Χωριό.

Πρόκειται για μια υπέροχη τοποθεσία, μέσα στη δροσιά του πευκοδάσους, με άνετο χώρο και οργανωμένες εγκαταστάσεις για πικ-νικ, που περιμένουν να φιλοξενήσουν τους εκδρομείς. Λίγα μέτρα πριν φτάσει κανείς στον εκδρομικό χώρο, συναντά το μικρό ξωκλήσι που είναι αφιερωμένο στην Αγία Παρασκευή (το οποίο έχει δώσει το όνομά του και στον εκδρομικό χώρο), ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής.

Τον χώρο κοσμούν, επίσης, 2 όμορφες, μεγάλες βρύσες, κτισμένες με πέτρα, που δροσίζουν τους επισκέπτες εδώ και δεκαετίες με κρυστάλλινο νερό του βουνού, η βρύση της Αγίας Παρασκευής και η βρύση του Δία. Τα εκδρομικά ξύλινα τραπέζια βρίσκονται παραταγμένα στις πλαγιές, κάτω από τη σκιά των πεύκων, ενώ λίγο πιο πέρα υπάρχει και ένας μικρός παιδότοπος. Ο χώρος διαθέτει σημεία για ψήσιμο και άναμμα φωτιάς και χώρους υγιεινής.

Στην είσοδο του εκδρομικού χώρου, υπάρχουν ενδείξεις προς το μονοπάτι της φύσης, που σου επιτρέπει να περιηγηθείς μέσα στο πευκοδάσος.

Αν, βέβαια, προτιμάς περισσότερες ανέσεις και δε θέλεις να ταλαιπωρηθείς με ψήσιμο και προετοιμασία φαγητού, σε μικρή απόσταση από τον χώρο αυτό λειτουργεί η ταβέρνα Μαραμένος. Η ταβέρνα είναι ανοιχτή καθημερινά εκτός Δευτέρας τα καλοκαίρια, αλλά και κατά τα τριήμερα του χειμώνα, ενώ τις Κυριακές θα σε εξυπηρετήσει μεσημέρι και βράδυ (τηλέφωνο επικοινωνίας: 25 542424).