11526

Το τριγωνικό σπιτάκι που κρύβεται μέσα στο δάσος της ορεινής Λεμεσού!

26/11/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η Διερώνα είναι ένα ορεινό χωριό ανατολικά της Λεμεσού, ανάμεσα σε περιβόλια με εσπεριδοειδή και πευκόφυτες εκτάσεις. Μέσα σε αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό, όμως, βρίσκει κανείς και κάτι αρκετά ασυνήθιστο: ένα λιλιπούτειο, ξύλινο σπιτάκι.

Το παράξενο, τριγωνικό σπιτάκι, που μοιάζει με μικρογραφία ελβετικού σαλέ, βρίσκεται σε ένα ξέφωτο κοντά στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, βορειοδυτικά του χωριού. Περιβάλλεται από αγροτεμάχια με άγρια βλάστηση και πεύκα, όπου φτάνει κανείς ακολουθώντας έναν βατό χωματόδρομο.

Αν και λιτό, το σπιτάκι έχει ξεχωριστή ομορφιά. Το εσωτερικό του χωρίζεται σε 3 τμήματα, με 2 μικρές σοφίτες πάνω από τον ισόγειο χώρο. Οι κυκλικοί φεγγίτες στην πρόσοψη και στην πίσω πλευρά, προσφέρουν θέα στο δάσος, ενώ παράλληλα διακοσμούν την κατασκευή. Μπορεί να μην κατοικείται συχνά, αλλά σίγουρα πολλοί θα ήθελαν ένα τέτοιο καταφύγιο στο βουνό.

Για να το βρεις, ακολουθείς τις πινακίδες από το κέντρο του χωριού προς το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.