13086

Μουσείο Γλυπτικής Φίλιππου Γιαπάνη

28/04/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Βόρεια της πόλης της Λεμεσού, κοντά στο χωριό Φασούλα, βρίσκεται το μουσείο γλυπτικής του αυτοδίδακτου γλύπτη, Φίλιππου Γιαπάνη. Ως πρόσφυγας από την Αμμόχωστο, δημιούργησε το δικό του καταφύγιο τέχνης, ως σύμβολο επιστροφής στον τόπο του.

Σε μία μεγάλη έκταση νότια του χωριού, βρίσκεται το αμφιθέατρο 'Μικρή Σαλαμίνα', το 'Γυμνάσιο' και το σύγχρονο μουσείο 'Art Nest'. Ο χώρος περιβάλλεται από πελεκητές πέτρες, οι οποίες παραπέμπουν στα τείχη της Κερύνειας και της Αμμοχώστου, διάσπαρτος με εντυπωσιακά γλυπτά.

Σχετικα

Τα εκθέματα στο ισόγειο μπορεί να δει κανείς πανοραμικά από το πατάρι, όπου υπάρχει καφετέρια, αναψυκτήριο και εκθεσιακός χώρος. Το μουσείο, φιλοξενεί τακτικά συναυλίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Διεύθυνση: Οδός Αγίας Παρασκευής, Φασούλα
Τηλέφωνο: 99 681177