20262

Λόφος Αγίου Αθανασίου

12/05/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Την ώρα που ο ήλιος βρίσκεται ψηλά στον ουρανό, το μάτι γεμίζει από γαλάζιο και μπλε σε όλες τις αποχρώσεις τους. Όταν αυτός ανεβαίνει σιγά-σιγά από την ανατολή, ή γέρνει προς τη δύση του, όλο το τοπίο, ντύνεται στα ροζ, κόκκινα, χρυσά και πορτοκαλί. Όταν πέφτει η νύχτα, η πόλη λαμπυρίζει με χιλιάδες φώτα από τη μια άκρη στην άλλη.

Κάθε ώρα της ημέρας από εκεί ψηλά, σου δίνει την εντύπωση ότι κάποιος υπερφυσικός ζωγράφος έχει φτιάξει πολλούς διαφορετικούς πίνακες, με δεκάδες διαφορετικά χρώματα, σχήματα και σκιές, και αλλάζει κάθε τόσο τους καμβάδες μπροστά στα μάτια σου. Το σίγουρο είναι ότι από τους λόφους πάνω από τον Άγιο Αθανάσιο, μπορεί να δει κανείς την πιο μεγαλειώδη εικόνα της Λεμεσού και να συλλάβει τις πραγματικές διαστάσεις αυτής της υπέροχης πόλης.

Κάποιοι λένε ότι η Λεμεσός τα έχει όλα, και όταν βλέπεις την εικόνα αυτή σκέφτεσαι ότι μάλλον δεν υπερβάλλουν. Εκεί ψηλά, με καθαρό αέρα στα πνευμόνια σου, με την ησυχία μιας περιοχής χωρίς σχεδόν καθόλου κίνηση και κατοικημένες γειτονιές, μπορείς να αναλογιστείς πόσα υπέροχα πράγματα συμβαίνουν καθημερινά σε αυτή, από το βουερό λιμάνι, με το πήγαινε-έλα των πλοίων, μέχρι τις ακτές με τα υπέροχα ξενοδοχεία και τα μοντέρνα κτίρια που κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους, ενώ η πόλη συνεχίζει να διατηρεί αυτές τις ήσυχες γωνιές, κοντά στη φύση.

Στους λόφους του Αγίου Αθανασίου φθάνει κανείς ακολουθώντας τη βόρεια έξοδο από τον κόμβο Λινόπετρας, και διανύοντας μια απόσταση 5 περίπου λεπτών. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τη θέα αυτή μπορούν να απολαμβάνουν και οι επισκέπτες και ασθενείς του νεόδμητου Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου.