16513

Η γέφυρα της Λεμεσού που είναι αφιερωμένη στους ερωτευμένους!

11/02/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Από το 2000 περίπου, οι κλειδαριές των ερωτευμένων αυξάνονται συνέχεια σε πολλές τοποθεσίες, από τη Γαλλία και τη Βιέννη μέχρι τη Νότιο Κορέα. Το φαινόμενο έχει εξαπλωθεί και στη Λεμεσό και οι κλειδαριές βρήκαν το αγαπημένο τους σημείο εδώ και μερικά χρόνια στην πεζογέφυρα της CYTA.

Οι κλειδαριές αυτές βρίσκονται κρεμασμένες σε γέφυρες, φράχτες, πόρτες ή παρόμοιες δημόσιες εγκαταστάσεις. Συνήθως οι κλειδαριές έχουν τα ονόματα των ερωτευμένων αναγεγραμμένα σε αυτές και το κλειδί ρίχνεται μακριά, σε συμβολισμό μιας αγάπης που δε θα χαθεί. Το συνήθειο φαίνεται να ξεκίνησε στη Σερβία, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, με τον ατυχή τερματισμό μιας σχέσης, που οδήγησε μια γυναίκα στον θάνατο. Τα κορίτσια της πόλης εκείνης άρχισαν να κρεμάνε κλειδαριές στη γέφυρα, για να προστατέψουν τις σχέσεις τους.

Μοιάζει να είναι μια ανθρώπινη παρόρμηση για να αποκτήσει μονιμότητα το ανθρώπινο συναίσθημα, που υπόκειται σε αλλαγές. Η πεζογέφυρα της CYTA, η οποία ενώνει την παραλία με το Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, έχει γίνει αγαπημένο σημείο για κλειδαριές ερωτευμένων. Αν διασχίσεις τη γέφυρα, έστω και 1 φορά, μπορείς να καταλάβεις γιατί. Το ειδυλλιακό τοπίο, τόσο κατά την ανατολή όσο και κατά τη δύση του ήλιου, το ατελείωτο γαλάζιο της μέρας και τα αστραφτερά φώτα της πόλης τη νύχτα, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ρομαντικό σκηνικό και οι ερωτευμένοι σίγουρα έχουν επιλέξει την ιδανική τοποθεσία στη Λεμεσό για τα σύμβολα της αγάπης τους.