18613

Ταβέρνα Σιάμπελος: Από την κατεχόμενη Γιαλούσα στη Λεμεσό, με διεθνείς επαίνους!

23/08/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Είναι μια ταβέρνα που αγναντεύει σήμερα τη θάλασσα της Λεμεσού, όμως η αρχή της οικογενειακής επιχείρησης έγινε πολλά χρόνια πριν, στην άλλη άκρη του νησιού, με θέα μια αλλιώτικη, βορεινή θάλασσα. Αφήνοντας στην κατεχόμενη Γιαλούσα ξενοδοχείο και εστιατόριο, τα αδέρφια της οικογένειας Σιάμπελου συνεχίζουν στη Λεμεσό την οικογενειακή παράδοση δουλεύοντας με τέχνη και μεράκι μια ταβέρνα που αγαπήθηκε από πολλούς.

Αν και προσπάθησαν να μείνουν στον τόπο τους μέχρι και το 1977, οι κακουχίες και οι περιορισμοί που επέβαλαν οι Τούρκοι εισβολείς μετά τον πόλεμο, άφησαν ως μόνη επιλογή τη φυγή. Όταν η οικογένεια βρέθηκε στη Λεμεσό, η πόλη δεν είχε ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη, αλλά όσο αυτό άλλαζε με τον καιρό, τόσο πιο πολύ βεβαιώνονταν ότι θα έπρεπε να αξιοποιήσουν την πείρα και τις γνώσεις τους για να κάνουν τη δική τους επιχείρηση. Έτσι, ο λόφος των Πολεμιδιών, με θέα σε όλη την ακτογραμμή της Λεμεσού, έγινε ο ιδανικός χώρος για να ανοίξει τις πόρτες της η ταβέρνα του Σιάμπελου.

Διατηρώντας στο ακέραιο τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της γνήσιας κυπριακής φιλοξενίας και κουζίνας, η ταβέρνα αυτή εξελίχθηκε σε μια από τις αγαπημένες επιλογές για βραδιές με παραδοσιακές γεύσεις με σπιτικές συνταγές. Η οικογενειακή ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα της συνεργασίας των 5 αδερφιών για τη λειτουργία της ταβέρνας, είναι ένας από τους λόγους που έχει ξεχωρίσει ο χώρος αυτός. Άλλωστε, στην ταβέρνα η οικογένεια έβαλε όλη την προσοχή, την αφοσίωση και την αγάπη που έχουν όλοι τους για τη δουλειά αυτή, όπως την έμαθαν από τον πατέρα τους πριν χρόνια.

Την εξαιρετική δουλειά της οικογενειακής επιχείρησης στη Γιαλούσα εξήρε ακόμα και ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός το 1977, αφού ο πατέρας της οικογένειας, Νίκος Σιάμπελος, και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και ταβέρνας που λειτουργούσε εκεί, είχε διαθέσει τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης για τη φιλοξενία των μελών του Ερυθρού Σταυρού κατά την περίοδο της εισβολής και τα πρώτα χρόνια της κατοχής, όπως επίσης και για τη δημιουργία προσωρινού ιατρείου.

Η οικογένεια Σιάμπελου

Διεύθυνση: Γιαλούσας 1
Τηλέφωνο: 99 525298