17027

Βοτανικός Κήπος «Μυριστικό» (Κολόσσι)

19/06/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ένα καταπράσινο περιβόλι που ευωδιάζει με όλα τα αρώματα της κυπριακής φύσης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αποτελεί μια ξεχωριστή γωνιά για να γνωρίσεις ό,τι πιο γνήσιο έχει να προσφέρει ο τόπος αυτός. Λίγα βήματα από το επιβλητικό Μεσαιωνικό Κάστρο στο Κολόσσι, 15 περίπου λεπτά από τη Λεμεσό, το «Μυριστικό» είναι μια γωνιά που σε γαληνεύει με τις χάρες της.

Σε μια έκταση 3 στρεμμάτων περίπου, καλλιεργούνται πολλά είδη βοτάνων (λουίζα, μελισσόχορτο, λεβάντα, φασκόμηλο, ρίγανη, μαντζουράνα, θυμάρι, τσάι του βουνού, δεντρολίβανο, αχίλλεια), όπως επίσης και διάφορα άλλα φυτά και εσπεριδοειδή. Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης οι καλλιέργειες επεκτάθηκαν και σε ένα άλλο κτήμα 10 στρεμμάτων, όπου, εκτός από βότανα και εσπεριδοειδή, καλλιεργούνται ροδιές, ελιές, σταφύλι βέρικο και λαχανικά από παραδοσιακούς σπόρους.

Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το εργαστήρι αποξήρανσης και μεταποίησης, το οποίο λειτουργεί και ως κέντρο πώλησης των προϊόντων. Και τα 2 κτήματα είναι πιστοποιημένα βιολογικά, παράγοντας ποικιλία από βοτανικά τσάγια, λικέρ (λεμόνι, πορτοκάλι, αρμπαρόριζα, ρόδι, λουίζα κ.ά.), ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, άθερμο μέλι, ανθόνερα εμπλουτισμένα με τα αιθέριά τους έλαια, εποχιακές μαρμελάδες, χυμούς, και ευφάνταστες χειροποίητες κατασκευές (κοσμήματα, διακοσμητικά για το σπίτι, νυφικά στέφανα, κούκλες, ξύλινα κουτιά κ.ά.).

Στο Μυριστικό πραγματοποιούνται κατά καιρούς υπέροχες εκδηλώσεις με βιωματικά εργαστήρια, εκθέσεις με ξεχωριστές χειροποίητες δημιουργίες, συναντήσεις με αφηγήσεις παραμυθιών κ.ά. Μεγάλοι και παιδιά μπορούν να το επισκέπτονται για να γνωρίζουν τη μαγεία της κυπριακής φύσης και τις ιδιότητες των βοτάνων της.

Τηλέφωνο: 99 063 404