21282

Βοτανικός Κήπος «Μυριστικό» (Κολόσσι)

04/07/2021
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ένα καταπράσινο περιβόλι που ευωδιάζει με αρώματα της κυπριακής φύσης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αποτελεί μια ξεχωριστή γωνιά για να γνωρίσεις ό,τι πιο γνήσιο έχει να προσφέρει ο τόπος αυτός. Λίγα βήματα από το Κάστρο στο Κολόσσι, το «Μυριστικό» είναι ένας χώρος που σε γοητεύει με τις χάρες του.

Σε μια έκταση 3 στρεμμάτων περίπου, καλλιεργούνται ποικίλα βότανα (λουίζα, μελισσόχορτο, λεβάντα, φασκόμηλο, ρίγανη, μαντζουράνα, θυμάρι, τσάι του βουνού, δεντρολίβανο, αχίλλεια), όπως επίσης και βιολογικά, κυπριακά λαχανικά και εσπεριδοειδή, σταφύλι και άλλα φρούτα. Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης οι καλλιέργειες επεκτάθηκαν και σε ένα άλλο κτήμα 10 στρεμμάτων και κάθε Σάββατο πραγματοποιείται αγορά με ολόφρεσκα προϊόντα στον δροσερό κήπο.

swipe gallery

Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το εργαστήρι αποξήρανσης και μεταποίησης, το οποίο λειτουργεί και ως κέντρο πώλησης των προϊόντων, όπως τσάγια, λικέρ, ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, άθερμο μέλι, ανθόνερα εμπλουτισμένα με αιθέρια έλαια, εποχιακές μαρμελάδες, χυμούς, και ευφάνταστες χειροποίητες κατασκευές.

swipe gallery

Στο Μυριστικό πραγματοποιούνται κατά καιρούς εκδηλώσεις με βιωματικά εργαστήρια, εκθέσεις με ξεχωριστές χειροποίητες δημιουργίες, συναντήσεις με αφηγήσεις παραμυθιών κ.ά.

Τηλέφωνο: 99 063404