A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Σημείο θέας από το βράχο του Κουρίου

Ίσως δεν υπάρχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα από τη θέα της θάλασσας, όταν βρίσκεσαι σε νησί. Και αυτό το πλεονέκτημα, προφανώς ήξεραν από πολύ νωρίς οι κάτοικοι της Κύπρου να το αναδεικνύουν και να το εκμεταλλεύονται. Κάπως έτσι, λοιπόν, αυτός ο βράχος της επαρχίας Λεμεσού αποτελεί διάσημο σημείο θέας εδώ και πάνω από 2,500 χρόνια.

Μερικά από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα θα τα δεις σίγουρα από αυτόν τον βράχο, όπου μπορείς να καταφύγεις ξανά και ξανά, όποτε θα θέλεις να ανοίξει το οπτικό σου πεδίο και να ανασάνεις καθαρό αέρα. Στον βράχο αυτό θα νιώσεις να αποτελείς κομμάτι του μεγαλείου της θάλασσας και ενός από τους πιο λαμπρούς, αρχαίους πολιτισμούς της περιοχής.

Το σημείο όπου αναπτύχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα αρχαία βασίλεια της Κύπρου, το Κούριο, αποτελεί τη μεγαλύτερη ένδειξη της διαχρονικής υπεροχής αυτής της τοποθεσίας. Ο αρχαιολογικός χώρος συνεχίζει να αναδεικνύει μέχρι σήμερα τη θέα που προσφέρει η περιοχή, ενώ το αμφιθέατρο, που φιλοξενεί πολύ τακτικά παραστάσεις και συναυλίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, συμπληρώνει το επί σκηνής θέαμα με το φόντο του υπέροχου ηλιοβασιλέματος.

Οι πιο τολμηροί θα επιλέξουν να απολαύσουν τη θέα από την άκρη του βράχου, ενώ για όσους διστάζουν να πλησιάσουν τον γκρεμό, το θέατρο και το ξύλινο μπαλκόνι του αρχαιολογικού χώρου είναι μια εξαιρετική εναλλακτική. Οι πιο περιπετειώδεις ή ρομαντικοί, μπορούν να κάνουν μια βόλτα πάνω στη ράχη του λόφου, ανάμεσα στις πανάρχαιες πέτρες και τα αγριόχορτα.

Δες περισσότερα…

- Παραλία Κουρίου (Αγίου Ερμογένη) 

- Αρχαιολογικός χώρος Κουρίου

- Ιερό Απόλλωνα Ιλάτη

swipe gallery


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;