1800

Ναυάγιο Three Sisters στο Ακρωτήρι

30/09/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ο κόλπος που δημιουργείται δυτικά του αλιευτικού καταφυγίου στο Ακρωτήρι, ξεχωρίζει και για τη μορφολογία της ακτής, με τους εντυπωσιακούς αμμόλοφους, αλλά και για το ναυάγιο που βρίσκεται μόλις 400 μέτρα από την αμμουδιά.

Το ναυάγιο βρίσκεται σε σχετικά μικρό βάθος, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για ελεύθερη κατάδυση, αφού μπορεί εύκολα να προσεγγιστεί και από κολυμβητές από την ακτή. Καθώς το κουφάρι του πλοίου σχεδόν εξέχει από την επιφάνεια του νερού, χρειάζεται προσοχή καθώς το πλησιάζει κανείς.

Ο κόλπος είναι συχνά ιδιαίτερα κυματώδης, γι’ αυτό και πρέπει να επιλέξει κανείς ήρεμη θάλασσα, προκειμένου να μπορέσει να επισκεφθεί το ναυάγιο. Οι κυρίως καλοκαιρινοί μήνες (Ιούλιος – Αύγουστος) συνήθως δεν προσφέρονται για κατάδυση. Τόσο ο Σεπτέμβριος, όσο και ο Οκτώβριος προσφέρουν αρκετές ευκαιρίες με καθαρό βυθό και ήρεμη θάλασσα.