A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ίσως το καλύτερο μέρος για να δεις το ηλιοβασίλεμα της Λεμεσού!

Κάθε απόγευμα στη Λεμεσό είναι ξεχωριστό. Το ηλιοβασίλεμά της είναι μοναδικό και ασύγκριτο. Ναι, όλο και κάποιο άλλο θα βρεις να του μοιάζει, αλλά κανένα δε θα 'ναι τόσο γλυκά κόκκινο, τόσο ηδυπαθές και μεθυστικό. Στον τόπο της κουμανταρίας, το ηλιοβασίλεμα δανείζεται τα χρώματα του πανάρχαιου αυτού ποτού.

Από την παραλία της Απλώστρας, το γνωστό σε πολλούς Lady’s Mile, ο ήλιος βασιλεύει πέρα από την απεραντοσύνη του λιβαδιού. Η χερσόνησος του Ακρωτηρίου κρύβει πλήθος ανεξερεύνητες ομορφιές, που δύσκολα φαντάζεται κανείς ότι βρίσκονται μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Η αταραξία του βιότοπου στην περιοχή, η άγρια βλάστηση και οι υπόκωφοι ήχοι των πλασμάτων του λιβαδιού είναι το ιδανικό σκηνικό για ένα τέτοιο ηλιοβασίλεμα.

Οι εραστές της πόλης έχουν να λένε για το «κρασάτο χρώμα» του Ομήρου, που μπορεί να το «γευτεί» κανείς κάθε δειλινό στη Λεμεσό. Ο τρόπος που οι ακτές της πόλης και των γύρω περιοχών αντικρύζουν τον ήλιο, ο τρόπος που οι αχτίδες ταξιδεύουν από τη Δύση, αγγίζοντας χαμηλά τις στέγες των σπιτιών, τη θάλασσα, τις πέτρες και τα δέντρα, χαρίζουν ένα θέαμα που όμοιό του δε θα βρεις. Γι’ αυτό, τούτη την ώρα, καλά θα κάνεις να ρίξεις ρυθμούς και να τη δεχθείς όπως της αξίζει.

Φωτογραφία: Χαράλαμπος Κουλουμής


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;