Ίσως το καλύτερο μέρος για να δεις το ηλιοβασίλεμα της Λεμεσού!

26/11/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Κάθε απόγευμα στη Λεμεσό είναι ξεχωριστό. Το ηλιοβασίλεμά της είναι μοναδικό και ασύγκριτο. Ναι, όλο και κάποιο άλλο θα βρεις να του μοιάζει, αλλά κανένα δε θα 'ναι τόσο γλυκά κόκκινο, τόσο ηδυπαθές και μεθυστικό. Στον τόπο της κουμανταρίας, το ηλιοβασίλεμα δανείζεται τα χρώματα του πανάρχαιου αυτού ποτού και οι τοποθεσίες έξω από την πόλη, όπου το φως μπλέκεται με τα υπόλοιπα στοιχεία της φύσης, κάνουν το θέαμα μοναδικό.

Λίγο πιο βόρεια από την παραλία της Απλώστρας, το γνωστό σε πολλούς Lady’s Mile, ο ήλιος βασιλεύει πάνω από την απεραντοσύνη του λιβαδιού. Η χερσόνησος του Ακρωτηρίου κρύβει πλήθος ανεξερεύνητες ομορφιές, που δύσκολα φαντάζεται κανείς ότι βρίσκονται μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Η αταραξία του βιότοπου στην περιοχή, η άγρια βλάστηση και οι υπόκωφοι ήχοι των πλασμάτων του λιβαδιού είναι το ιδανικό σκηνικό για ένα τέτοιο ηλιοβασίλεμα, ενώ το ξύλινο παρατηρητήριο που έχει κατασκευαστεί εκεί, είναι το ιδανικό σημείο για να αγναντεύει κανείς τις ακτίνες του ήλιου που απλώνονται στο λιβάδι.

Οι λάτρεις της Λεμεσού έχουν να λένε για το «κρασάτο χρώμα» του Ομήρου, που μπορεί να το «γευτεί» κανείς κάθε δειλινό στην πόλη. Ο τρόπος που οι ακτές της πόλης και των γύρω περιοχών αντικρύζουν τον ήλιο, ο τρόπος που οι αχτίδες ταξιδεύουν από τη Δύση, αγγίζοντας χαμηλά τις στέγες των σπιτιών, τη θάλασσα, τις πέτρες και τα δέντρα, χαρίζουν ένα θέαμα που όμοιό του δε θα βρεις. Γι’ αυτό, τούτη την ώρα, καλά θα κάνεις να ρίξεις ρυθμούς και να τη δεχθείς όπως της αξίζει.

Φωτογραφίες: Χρίστος Γεωργίου, Χρίστος Χρίστου, Χαράλαμπος Κουλουμής, Χρίστος Μουσικός

swipe gallery


3641