A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

12 ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τον αγνώριστο παραλιακό της Λεμεσού!

Η θάλασσα είναι η μάνα της Λεμεσού. Χωρίς αυτήν, χωρίς την ομορφιά και τον αέρα της, τον πλούτο και τους ανθρώπους που κουβαλάει, η πόλη δε θα ήταν η ίδια. Για την ακρίβεια, μπορεί να μην υπήρχε καν.

Οι Άγγλοι αποφάσισαν ότι ήθελαν λιμάνι τη Λεμεσό και έτσι και έγινε. Από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα, η πόλη αλλάζει και εξελίσσεται παράλληλα με τις αλλαγές και την πρόοδο στο παραλιακό της μέτωπο. Κοιτάζοντας πίσω στις δεκαετίες του παραλιακού και της περιοχής του Παλιού Λιμανιού (που ήταν το πρώτο και για πολλά χρόνια το μόνο λιμάνι της πόλης) διαπιστώνεις πόσο έχει προοδεύσει η πόλη.

Εκεί που κάποτε σύχναζαν κυρίως ναύτες, αχθοφόροι και έμποροι, εκεί που τα περισσότερα κτίρια φιλοξενούσαν εταιρείες μεταφορών και υπηρεσίες του λιμανιού, εκεί που έβλεπες μόνο ταπεινούς καφενέδες με πρόχειρες, ξύλινες καρέκλες στους δρόμους ή στα πεζοδρόμια, εκεί σήμερα βρίσκεται μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για βόλτα και ξεκούραση.

Στις 12 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ο γνωστός παραλιακός δρόμος της Λεμεσού παρουσιάζεται τόσο διαφορετικός σε σχέση με αυτό που είναι σήμερα, ώστε πολλές φορές είναι σχεδόν αδύνατο να πιστέψει κανείς ότι είναι όντως αυτή η περιοχή.

Φωτογραφίες: Ιστορικό Αρχείο Λεμεσού, «Λεμεσού Μνήμες», Δήμος Λεμεσού

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα άρθρα του Project «Ιστορία της Λεμεσού» παρουσιάζουν υλικό που έχει προκύψει από τις μέχρι στιγμής ιστορικές έρευνες. Τυχόν νέα δεδομένα, ενσωματώνονται στα άρθρα αφού επιβεβαιωθούν.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;


close [x]