12435

Σπάνια φωτογραφία της Λεμεσού το '60, από ένα χώρο δημοφιλή, και τότε και σήμερα!

08/09/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, ένα χαρακτηριστικό σημείο στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη διασκέδαση των Λεμεσιανών (και όχι μόνο) δίπλα στη θάλασσα. Μια σπάνια φωτογραφία από τη δεκαετία του 1960, αποδεικνύει του λόγου το αληθές, ζωντανεύει μνήμες και συνδέει το σήμερα με το χθες.

Το παραθαλάσσιο κέντρο αναψυχής με το όνομα «Καστέλλα» υπήρξε ένα από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια κέντρα που λειτούργησαν στη Λεμεσό κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Η παρουσία του χώρου αυτού στην ακτή του Αγίου Τύχωνα υπήρξε πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, κάθε ηλικίας, μέρα και νύχτα. Η ξύλινη αποβάθρα που υπήρχε στη θάλασσα, μπροστά από το κέντρο, έκανε τον χώρο δημοφιλή προορισμό για βουτιές και παιχνίδι στο νερό, ιδίως για τα παιδιά.

Πολλοί είναι αυτοί που διατηρούν όμορφες αναμνήσεις από την «Καστέλλα», ιδίως από τις καλοκαιρινές βραδιές με μουσική. Το χαρακτηριστικό Juke Box γέμιζε τον χώρο με μουσική, την οποία απολάμβαναν ακόμα και όσοι έκαναν τις βουτιές τους από την αποβάθρα. Με το πέρασμα των χρόνων, το κέντρο απαλλοτριώθηκε και μετατράπηκε σε αναψυκτήριο από το Κοινοτικό Συμβούλιο του Αγίου Τύχωνα. Βέβαια, η ταυτότητά που έθεσε στην περιοχή η «Καστέλλα» δεν άλλαξε ιδιαίτερα, αφού στα επόμενα χρόνια λειτούργησε εκεί το κέντρο αναψυχής Drops, ενώ αμέσως μετά δημιουργήθηκε εκεί ένα από τα πιο γνωστά beach bars της Λεμεσού, το La Isla, το οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Σχετικα

Έτσι, η «Καστέλλα» και άλλα κέντρα σαν αυτό διαμόρφωσαν μια περιοχή, που έγινε σημείο αναφοράς για τη διασκέδαση του κόσμου, για περισσότερα από 50 χρόνια.

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα αφιερώματα του Project «Ιστορία της Λεμεσού» παρουσιάζουν υλικό που έχει προκύψει από τις μέχρι στιγμής ιστορικές έρευνες. Τυχόν νέα δεδομένα, ενσωματώνονται στα αφιερώματα αφού επιβεβαιωθούν.