A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Παρεκλήσι Αγίας Βαρβάρας

Μικρό και ταπεινό, στην άκρη του δρόμου που περνά μπροστά από το αρχαίο βασίλειο της Αμαθούντας, βρίσκεται το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην Αγία και Μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα. Το συναντά κανείς στην αριστερή πλευρά του δρόμου, που αποτελούσε παλαιότερα τον τρόπο σύνδεσης της Λεμεσού με τις επαρχίες της Λευκωσίας, της Λάρνακας και της Αμμοχώστου.

Αν και πρόκειται για έναν πολύ μικρό ναό, το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα, αλλά και το γεγονός ότι ντόπιοι και επισκέπτες το συναντούν τακτικά στις καθημερινές τους μετακινήσεις, η Αγία Βαρβάρα έγινε αφορμή να θυμίζει η περιοχή κάτι από… Καλιφόρνια. Και αυτό γιατί, λόγω της εκκλησίας, η περιοχή, αλλά και η γειτονική παραλία, ονομάστηκαν Santa Barbara, παραπέμποντας στο ξενικό όνομα του γνωστού θέρετρου της Καλιφόρνια.

Το γεγονός ότι στην περιοχή εκείνη (που βρίσκεται εντός των ορίων του Αγίου Τύχωνα) υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία, αλλά και χώροι διασκέδασης και beach bars, δίνει ακόμα περισσότερα ερείσματα στον παραλληλισμό του ονόματος. Έτσι, η Λεμεσιανή ‘Santa Barbara’, εκτός από ένα εκκλησάκι που πολλοί προτιμούν για μικρές τελετές (ιδιαίτερα βαφτίσεις), έγινε και σήμα κατατεθέν του ανατολικότερου άκρου της πόλης.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.