20070

Παιδότοπος - Δασούδι (Γερμασόγεια)

14/03/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς για οικογένειες με παιδιά έχει αναδειχθεί ο παιδότοπος που λειτουργεί από το 2014 μέσα στο καταπράσινο, παραθαλάσσιο άλσος στην περιοχή Γερμασόγειας. Το γνωστό σε όλους Δασούδι, το μοναδικό, σε όλη την Κύπρο, παραθαλάσσιο άλσος μέσα στην καρδιά της πόλης, έχει γίνει έτσι ιδανική επιλογή και για χαλάρωση ή άθληση μέσα στο πράσινο, αλλά και για βόλτες με τα παιδιά.

Αυτή η μεγάλη, περιφραγμένη έκταση, που πλημμυρίζει από πολλά, χαρούμενα χρώματα, αποτελεί μια ιδανική διέξοδο για καθημερινό παιχνίδι, τόσο κατά την καλοκαιρινή, όσο και κατά την χειμερινή περίοδο. Με τη θάλασσα λίγα μέτρα μακριά και το καταπράσινο τοπίο τριγύρω να σε απομακρύνει από το γνώριμο σκηνικό της πόλης, ο χώρος αυτός αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία, τόσο για μικρούς, όσο και μεγάλους.

Ο παιδότοπος, που είναι προέκταση του εστιατορίου που λειτουργεί στο πάρκο Δασούδι, διαθέτει 12 διαφορετικά παιχνίδια, με ειδική σήμανση στο καθένα για παιδιά 2 – 14 ετών. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του, με μαλακό υπόστρωμα σε όλη την έκταση των 700 τ.μ. για την ασφάλεια των παιδιών που το επισκέπτονται, διαθέτουν πιστοποίηση καταλληλόλητας από τον οργανισμό TUV Hellas, ενώ παρακολουθούνται από κλειστό κύκλωμα με κάμερες.

Ώρες λειτουργίας
Θερινή περίοδος (Απρίλιος – Οκτώβριος): 8 π.μ. – 12 π.μ.
Χειμερινή περίοδος: (Νοέμβριος - Μάρτιος): 8:30 π.μ. – 5:30 μ.μ.