2667

Πάρκο Γυμναστικής (Μόλος)

06/06/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ο όμορφος πεζόδρομος του μόλου της Λεμεσού, μήκους 1 χιλιομέτρου, είναι πραγματικό καμάρι για τη Λεμεσό, αφού οι ξύλινες αποβάθρες του, τα καφεστιατόρια και οι πράσινοι κήποι του, τον καθιστούν αγαπημένο προορισμό για παρέες και οικογένειες. Το πάρκο γυμναστικής, που πρόσφατα αναβαθμίστηκε με την προσθήκη οργάνων γυμναστικής και για ΑμεΑ, είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες γωνιές του πεζόδρομου.

Το πάρκο γυμναστικής βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο του παραθαλάσσιου πεζόδρομου της Λεμεσού, κοντά στο υπαίθριο αμφιθέατρο του μόλου και στην μεγάλη, ημικυκλική αποβάθρα. Ο χώρος αυτός περιλαμβάνει αρκετά όργανα γυμναστικής, 5 από τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα σε τροχοκάθισμα, προκειμένου να έχουν όλοι την ευκαιρία στην άθληση. Ο χώρος όπου βρίσκονται τα όργανα γυμναστικής για ΑμεΑ φέρει την χαρακτηριστική σήμανση που δηλώνει ότι είναι προσβάσιμος από τροχοκάθισμα.

Η πρωτοβουλία αυτή επιτρέπει σε άτομα με κινητικές δυσκολίες να απολαμβάνουν εξίσου τις δυνατότητες που προσφέρουν οι δημόσιοι χώροι, να έρχονται σε επαφή με όλους όσους αθλούνται στην περιοχή και να διατηρούν έναν υγιή τρόπο ζωής.

Ανατολικά του σημείου αυτού, το πάρκο γυμναστικής διαθέτει και αρκετά όργανα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι όσοι αγαπούν την άσκηση και συνηθίζουν να γυμνάζονται με θέα τη θάλασσα.

Τα όργανα γυμναστικής είναι στη διάθεση του κοινού εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ τα όργανα κατάλληλα για ΑμεΑ δωρισθήκαν στον Δήμο Λεμεσού από το Kourion Rotary Club της Λεμεσού, και εγκαινιάστηκαν μόλις τον Ιούνιο του 2019.