A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Μεσαιωνικό Κάστρο

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού βρίσκεται το κάστρο της πόλης, στο οποίο φιλοξενείται σήμερα μέρος της Μεσαιωνικής Συλλογής του Κυπριακού Μουσείου. 

Η ακριβής ημερομηνία της κατασκευής του κάστρου δεν είναι γνωστή. Συγγράμματα λένε πως χτίστηκε το 1193 από τον ιδρυτή της δυναστείας των Λουζινιανών (Γκυ των Λουζινιάν), αλλά η πρώτη επίσημη αναφορά του κάστρου χρονολογείται στο 1228, κατά τη διάρκεια της ανάμιξης του Φρειδερίκου του Β της Γερμανίας στις υποθέσεις της Κύπρου. 

Στη μακρά του ζωή, το κάστρο υπέφερε από επιθέσεις διαφόρων εισβολέων, αλλά έπαθε μεγαλύτερες ζημιές από τους σεισμούς του 1567 και του 1568. Το φρούριο, στη σημερινή του μορφή, χρονολογείται στην περίοδο της Τουρκοκρατίας (1590 μ.Χ). Υπήρξαν πολλές οι χρήσεις του κατά τη διάρκεια των αιώνων προτού καταλήξει στο να στεγάζει μία πάρα πολύ σημαντική μεσαιωνική συλλογή. 

Τα οχυρωτικά τείχη παρουσιάζουν επίσης μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και υπάρχουν σκέψεις ότι ήταν κομμάτια από πολύ μεγαλύτερο κάστρο.

Μία παράδοση λέει πως κάτω από το κάστρο υπάρχει ένα μυστικό πέρασμα που το ενώνει με το κάστρο του Κολοσσιού (σχεδόν 8χλμ μακριά). 

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.