3438

Πλατεία Συντάγματος

20/09/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η νέα πλατεία της Λεμεσού άνοιξε για το κοινό στον δρόμο του Παλιού Λιμανιού, δημιουργώντας ένα νέο υπαίθριο χώρο για βόλτες και δραστηριότητες, λίγα βήματα από τη θάλασσα.

Αποτελώντας ενδιάμεσο σημείο μεταξύ Πλατείας Κάστρου και Πλατείας Παλιού Λιμανιού, η Πλατεία Συντάγματος συνιστά μια γέφυρα για τους πεζούς που κινούνται στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού. Στη νέα πλατεία έχουν δημιουργηθεί χώροι πρασίνου, συντριβάνια αλλά και όμορφα διαμορφωμένα σημεία για να καθίσει και να ξεκουραστεί κανείς.

Το έργο, κόστους  περίπου €480.000, συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ολοκληρωθεί με μια ακόμα κατασκευή, για ανάδειξη της προβλήτας που είχε ανευρεθεί στην οδό Ερμού κατά τη διάρκεια των εκσκαφών. Η κατασκευή θα περιλαμβάνει σκέπαστρο το οποίο θα καλυφθεί με ειδικό γυαλί και θα προεξέχει περίπου 50 cm από το δάπεδο.

Στην πλατεία έχουν δημιουργηθεί επίσης υποδομές για τη διευκόλυνση ατόμων με κινητικές δυσκολίες που επισκέπτονται τον χώρο, ενώ ο κατάλληλος φωτισμός επιτρέπει την παραμονή του κόσμου στην πλατεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.