4683

Πλατεία Συντάγματος

13/05/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η πλατεία της Λεμεσού άνοιξε για το κοινό στον δρόμο του Παλιού Λιμανιού το 2019, δημιουργώντας ένα νέο υπαίθριο χώρο για βόλτες και δραστηριότητες, λίγα βήματα από τη θάλασσα.

Αποτελώντας ενδιάμεσο σημείο μεταξύ Πλατείας Κάστρου και Πλατείας Παλιού Λιμανιού, η Πλατεία Συντάγματος συνιστά μια γέφυρα για τους πεζούς που κινούνται στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού. Στη νέα πλατεία έχουν δημιουργηθεί χώροι πρασίνου, συντριβάνια αλλά και όμορφα διαμορφωμένα σημεία για να καθίσει και να ξεκουραστεί κανείς.

Στην πλατεία έχουν δημιουργηθεί επίσης υποδομές για τη διευκόλυνση ατόμων με κινητικές δυσκολίες που επισκέπτονται τον χώρο, ενώ ο κατάλληλος φωτισμός επιτρέπει την παραμονή του κόσμου στην πλατεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.