17344

Πάρκο «Φιλίας των Εθνών»

05/02/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε μια περιοχή με απίθανη, πανοραμική θέα προς ολόκληρη την πόλη και τη θάλασσα της Λεμεσού, δημιουργήθηκε στα τέλη του 2018 ένα υπέροχο και σύγχρονο πάρκο για όλη την οικογένεια. Πρόκειται για ένα τεμάχιο που έμενε για χρόνια αναξιοποίητο και εγκαταλελειμμένο στην αγριάδα της φύσης, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα σε μια περιοχή με πολλούς κατοίκους. Σήμερα, η έκταση αυτή έχει μεταμορφωθεί ριζικά και έχει αγκαλιαστεί από όλο τον κόσμο.

Το Πάρκο «Φιλίας των Εθνών» (όπως ονομάστηκε, αφού στην περιοχή κατοικούν οικογένειες από πολλές διαφορετικές εθνότητες) βρίσκεται στο ύψωμα «Καλόγηροι», λίγα λεπτά από τον κυκλικό κόμβο Γερμασόγειας. Με μια επένδυση ύψους €250.000 από τον Δήμο Γερμασόγειας, δημιουργήθηκαν στο πάρκο παιδότοπος με σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και γήπεδο καλαθοσφαίρισης, ενώ εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά στον Δήμο και όργανα εκγύμνασης για ενήλικες.

Δεκάδες νέα δέντρα έχουν φυτευτεί στον χώρο, μεταξύ των οποίων αγριελιές, μαστιχόδεντρα και χαρουπιές, με σκοπό να αναπτυχθεί ένας νέος πράσινος πνεύμονας στην περιοχή, ώστε να φιλοξενεί μικρούς και μεγάλους σε στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης. Ιδιαίτερη είναι η χαρά των περίοικων, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει τη νέα προσθήκη στη γειτονιά τους και συμβάλλουν στην επέκταση και βελτίωση των εγκαταστάσεων του πάρκου.