2004

Παραλία Αγίου Τύχωνα (Αγία Βαρβάρα – Ama Beach)

11/09/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πόλη
Άμμος
Χαλίκια
Άσφαλτος
Κρεβατάκια / Ντους / Τουαλέτες
Ταβέρνες / Εστιατόρια
Beach Bars
Shisha
Water Sports

Η Λεμεσός έχει τη δική της… Santa Barbara και αν και απέχει αρκετά από το καλιφορνέζικο σκηνικό της ομώνυμης ακτής στην άλλη άκρη του κόσμου, η παραλία της Αγίας Βαρβάρας στην περιοχή του Αγίου Τύχωνα έχει τις δικές της χάρες.

Πρόκειται για μια παραλία με εύκολη πρόσβαση, η οποία συνδέεται και με άλλα τμήματα της ίδιας ακτογραμμής μέσω του παραθαλάσσιου πεζόδρομου που ξεκινά από την περιοχή της Καστέλλας (La Isla Beach Bar) και φτάνει μέχρι και το ξενοδοχείο Amara. Στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, λίγα μόλις μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο Αμαθούντας, η ήσυχη αυτή ακτή προσφέρεται για βουτιές, άσκηση, αλλά και φαγητό και ποτό στο café – bar – restaurant Ama Beach.

Στο σημείο αυτό λειτουργεί και ένα από τα πιο γνωστά κέντρα θαλάσσιων σπορ στη Λεμεσό, με εξειδίκευση σε δραστηριότητες που χρησιμοποιούν σανίδα. Ο γνωστός κωπηλάτης Κώστας Συμεωνίδης διευθύνει το Windsurfers on Tour και φροντίζει για την εκπαίδευση όσων επιθυμούν να ασχοληθούν με αθλήματα όπως το surfing και το SUP. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στον χώρο αυτό διοργανώνονται και αγωνιστικές ημερίδες.

Windsurfers on tour: 99 436343
Ama Beach: 25 581565