12983

Εκδρομικός χώρος Φοινικαριών

08/03/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μέσα στους λόφους της ημιορεινής Λεμεσού, ο εκδρομικός χώρος Φοινικαριών προσφέρει την ευκαιρία της επαφής με τη φύση σε μικρή απόσταση από την πόλη. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της περιοχής, πέρα από τη θέα προς τους γειτονικούς λόφους και την πεδιάδα, είναι και η μικρή απόσταση από το φράγμα Γερμασόγειας.

Ο χώρος, στρωμένος με χαλίκια και χώμα, είναι πλήρως εξοπλισμένος με παγκάκια, τουαλέτες, ξύλινα τραπέζια, παιδική χαρά και χώρους για άναμμα φωτιάς και ψήσιμο φαγητού. Τα έργα κατασκευής του ολοκληρώθηκαν το 2016, έτσι όλες οι εγκαταστάσεις είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Σε μικρή απόσταση βρίσκεται και το κυκλικό μονοπάτι της φύσης, που περνά πάνω από τον υδατοφράκτη της Γερμασόγειας. Έτσι, ο εκδρομικός χώρος συνιστά μια πολύ καλή ευκαιρία για μικρές αποδράσεις κοντά στη φύση, μέσα σε ένα περιβάλλον με ενδιαφέρουσα ποικιλία από ενδημικά είδη, τόσο φυτά, όσο και ζώα.

Στον χώρο του πάρκου μπορεί κανείς να χαλαρώσει αγναντεύοντας την εικόνα που δημιουργεί η τεχνητή λίμνη του φράγματος ανάμεσα στους γύρω λόφους. Η εικόνα αυτή είναι ιδιαίτερα όμορφη κατά τους μήνες που ακολουθούν τις βροχές του χειμώνα.