10561

Φράγμα Γερμασόγειας

26/01/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ο υδατοφράκτης Γερμασόγειας κατασκευάστηκε το 1968 πάνω στον ποταμό Άμαθο, ο οποίος έχει τις εκβολές του στα παράλια της Λεμεσού. Η χωμάτινη δεξαμενή, με ύψος 49 μέτρα, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 13.500.000 κυβικά μέτρα νερού.

Καθώς απέχει μόλις 10 λεπτά από το αστικό κέντρο της Λεμεσού, αποτελεί ένα δημοφιλή προορισμό για βόλτες, άσκηση και αναψυχή. Αποτελεί πόλο έλξης για φίλους του ψαρέματος, ενώ φιλοξενεί και διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, όπως κωπηλασία με κανό.

Ο βιότοπος που έχει δημιουργηθεί στην περίμετρο του υδατοφράκτη, φιλοξενεί πλούσια χλωρίδα, που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη, ιδιαίτερα τους μήνες του χειμώνα και της άνοιξης, να απολαύσει τον περίπατο του μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, που υποδέχεται κατά περιόδους και μεταναστευτικά πουλιά.

Το Φράγμα Γερμασόγειας υπερχείλισε στις 20 Ιανουαρίου 2019, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας για τη χρονιά που ακολουθεί και πρασινίζοντας για τα καλά τη γύρω περιοχή.