19371

Οδός Ειρήνης: Ένα δρομάκι της Λεμεσού, όπου σταμάτησε ο χρόνος!

10/04/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού, θα βρεθείς να διασχίζεις ένα δρομάκι που μοιάζει να έχει βγει από άλλη εποχή.

Για την ακρίβεια, θα μπορούσε να πει κανείς ότι στην οδό Ειρήνης, ένα πολυσύχναστο δρόμο για τους Λεμεσιανούς, ο χρόνος έχεις σταματήσει. Τα περισσότερα κτίρια στον δρόμο αυτό διατηρούν τον αυθεντικό του χαρακτήρα.

Γι’ αυτό και είναι μία από τις λίγες γειτονιές της Λεμεσού, που διασώζει σήμερα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την παλιά αρχιτεκτονική της πόλης.

Αρκετά από τα ισόγεια και διώροφα κτίρια έχουν αναπαλαιωθεί και χρησιμοποιούνται είτε ως κατοικίες είτε ως εμπορικοί χώροι. Το στενό παρκάκι στο βόρειο άκρο του δρόμου προσφέρεται για να απολαύσει κανείς την εικόνα των γύρω κτιρίων, στα παγκάκια κάτω από τη σκιά των δέντρων.