15642

Σημείο θέας Φασούλας

09/05/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πρόκειται για μια τοποθεσία που μπορεί να σε γαληνέψει στο λεπτό, χάριν στην απόσταση από το θόρυβο της πόλης, την οποία όμως παρατηρείς πανοραμικά από το σημείο θέας.

Ο δρόμος που περνάει μέσα από το χωριό της Φασούλας οδηγεί στην άκρη του λόφου, στον οποίο είναι χτισμένο το χωριό, ο οποίος αγναντεύει την πόλη και τη θάλασσα της Λεμεσού, αλλά και τις πεδιάδες και τους λόφους που την χωρίζουν από το σημείο αυτό.

Περιτριγυρισμένο από θάμνους και χαμηλά δέντρα, εποχιακά βότανα και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, το σημείο θέας είναι η ιδανική τοποθεσία για όσους αγαπούν τις σύντομες αποδράσεις στην ύπαιθρο.

Η εικόνα που προσφέρει η περιοχή φτάνει στην κορύφωση του μεγαλείου της την άνοιξη, με όλες τις πλαγιές να πρασινίζουν, όμως μπορεί να είναι εξίσου γοητευτική το φθινόπωρο, αλλά και τον χειμώνα.