4434

Λαϊκή Αγορά Γερμασόγειας

20/02/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στα Μεσοβούνια, ένα λόφο κοντά στον παραδοσιακό πυρήνα της Γερμασόγειας, λειτουργεί από το 2019 μια υπαίθρια αγορά που τιμά κάθε εβδομάδα και κάθε εποχή του χρόνου, την ντόπια παραγωγή προϊόντων.

Η λαϊκή αγορά «Farmer’s Market» προέκυψε σαν ιδέα μιας νεαρής κοπέλας, που διαπίστωσε ότι έλειπαν οι επιλογές αυτές από την περιοχή, παρά τον πλούτο και την εξαιρετική ποιότητα των ειδών που παράγει η κυπριακή γη. Αντίθετα, στην Αγγλία όπου είχε σπουδάσει, έβλεπε συχνά τέτοιες αγορές.

Με πίστη στην ποικιλία και την αξία των κυπριακών προϊόντων, η λαϊκή αυτή αγορά στήθηκε σε έναν οργανωμένο και προσεγμένο χώρο, ακολουθώντας τα πρότυπα των υπαίθριων αγορών που λειτουργούν στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα, βέβαια, η λαϊκή αγορά Γερμασόγειας αναβίωσε μια κυπριακή παράδοση, που έδινε ανέκαθεν την ευκαιρία στους παραγωγούς να διοχετεύουν στο κοινό τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες, και στο κοινό να βρίσκει φρέσκα προϊόντα σε χαμηλές τιμές.

Στην αγορά βρίσκει κανείς εποχιακά φθαρτά, παραδοσιακά είδη από μικρές βιοτεχνίες, αλλά και λουλούδια, φυτά, αντίκες και πολλά ακόμα.

Η Λαϊκή Αγορά είναι ανοιχτή τα Σάββατα 7:00 - 13:00.

Διεύθυνση: Ρήγαινας 2
Τηλέφωνο: 99 114694