20287

Παραλιακός Πεζόδρομος Αμαθούντας

19/04/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης, σε μια περιοχή που συνδυάζει τα αρώματα και τη δροσιά της θάλασσας με την αρχαία κληρονομιά της Λεμεσού, θα βρεις ένα καταφύγιο τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά από την πολύβουη καθημερινότητα.

Ο πεζόδρομος μήκους 5 χιλιομέτρων, καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της ανατολικής Λεμεσού, παρέχοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν μια μοναδική βόλτα, με την Αρχαία πόλη της Αμαθούντας στον βορρά και τα γαλανά νερά της περιοχής στον νότο.

Ο ξύλινος πεζόδρομος περνά διαμέσου του αρχαιολογικού χώρου, όπου ανθούσε το βασίλειο της Αμαθούντας, από όπου μπορεί κάποιος να θαυμάσει και τα ερείπια του βυθισμένου αρχαίου λιμανιού, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. 

Είτε τον επισκεφθείς πρωί, είτε απόγευμα, είτε βράδυ, ο πεζόδρομος αυτός παραμένει το ίδιο γοητευτικός.

Σχετικα