Παραλιακός Πεζόδρομος Αμαθούντας

17/08/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης, σε μια περιοχή που συνδυάζει τα αρώματα και τη δροσιά της  θάλασσας, με το πράσινο και την επιβλητική παρουσία της αρχαίας κληρονομιάς της Λεμεσού, θα βρεις ένα καταφύγιο τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά από την πολύβουη  καθημερινότητας. Ο παραλιακός πεζόδρομος της Αμαθούντας είναι μια απόλαυση που μπορείς να επιλέξεις κάθε στιγμή.

Ο πεζόδρομος, μήκους 5 χιλιομέτρων, καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της ανατολικής Λεμεσού, παρέχοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν μια μοναδική βόλτα, με την Αρχαία πόλη της Αμαθούντας στον βορρά, και τα γαλανά νερά της περιοχής στον νότο. Ο ξύλινος πεζόδρομος περνά διαμέσου του αρχαιολογικού χώρου, όπου ανθούσε το βασίλειο της Αμαθούντας, από όπου μπορεί κάποιος να θαυμάσει και τα ερείπια του βυθισμένου αρχαίου λιμανιού, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. 

Είτε τον επισκεφθείς πρωί, είτε απόγευμα, είτε βράδυ, ο πεζόδρομος αυτός παραμένει το ίδιο γοητευτικός. Το πλακόστρωτο δίπλα στο κυμά και το ξύλινο πέρασμα σχεδόν πάνω από τη θάλασσα, είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσεις, να ρεμβάσεις, να περπατήσεις, να αθληθείς ή ακόμα και να κάνεις τις βουτιές σου με οποιαδήποτε ώρα της ημέρας (αφού οι 250 λαμπτήρες κατά μήκος του πεζοδρόμου, τον φωτίζουν και όταν φύγει ο ήλιος), αλλά και οποιαδήποτε εποχή.

swipe gallery


18640