29263

Πεζόδρομος Αμαθούντας

03/11/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Είναι ένα μονοπάτι βγαλμένο, λες, από παραμύθι. Αυτός ο πλακόστρωτος πεζόδρομος βρίσκεται λίγο ανατολικότερα από εκεί που άκμασε η αρχαία πόλης της Αμαθούντας. Εκεί σήμερα, ένας νέος πολιτισμός αφήνει το στίγμα του, αποθεώνοντας την ίδια μοναδική θέα στο γαλάζιο.

Το μονοπάτι αυτό σε παίρνει από τη Δύση στην Ανατολή κι από το σήμερα στο χθες, ψιθυρίζοντάς σου υπέροχες ιστορίες σε κάθε βήμα. Από τη μία, όμορφες μονοκατοικίες με ανθισμένους κήπους και μπαλκόνια, και από την άλλη η απέραντη θάλασσα. Διασχίζοντας τη μικρή αυτή απόσταση, κάτι λιγότερο από 1 χιλιόμετρο, απολαμβάνεις μια σαγηνευτική παλέτα χρωμάτων που σε γαληνεύει.

Τον πεζόδρομο στολίζουν γιασεμιά, καταπράσινοι θάμνοι, λευκές και φούξια βουκαμβίλιες. Κυρίαρχος η ησυχία - οι ήχοι λιγοστοί: το θρόισμα των φύλλων, κάποια πουλιά να τιτιβίζουν, ίσως κι η βοή της θάλασσας, αν την πετύχεις φουρτουνιασμένη. Οι εικόνες που σε συντροφεύουν σε αυτή τη διαδρομή είναι η απόδειξη ότι δεν επιλέχθηκε τυχαία η τοποθεσία αυτή στην αρχαιότητα.

Μία βόλτα στον πεζόδρομο είναι ιδιαίτερα αναζωογονητική, ιδίως αν θες να απολαύσεις από εκεί την ανατολή και τη δύση. Στο ανατολικό άκρο του βρίσκεται το σπήλαιο της Αγίας Βαρβάρας και τα ερείπια του παλιού μοναστηριού.

Σχετικα