15744

Μονοπάτι της φύσης Υδατοφράκτη Γερμασόγειας (Φοινικάρια)

13/05/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε πολύ μικρή απόσταση από την πόλη της Λεμεσού, τα Φοινικάρια προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία για περιήγηση στις φυσικές ομορφιές των ανατολικότερων λόφων της Επαρχίας Λεμεσού.

Με θέα στον υδατοφράκτη Γερμασόγειας και τη θάλασσα, η διαδρομή του κυκλικού μονοπατιού, απόστασης 1,5 χλμ, αποτελεί μια ευκαιρία για περπάτημα και μελέτη της φύσης, της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, μόλις 10 – 20 λεπτά από την πόλη.

Το μονοπάτι ακολουθεί τη μορφολογία του εδάφους της περιοχής, με αρκετές αλλά μικρές ανηφόρες και κατηφόρες. Η διαδρομή είναι σχετικά ομαλή και προσφέρεται για να απολαύσει κανείς τη θέα, τόσο προς τον υδατοφράκτη στα νότια, όσο και προς το χωριό και το βουνό στο βορρά.

Στην πεδιάδα ευδοκιμούν ελιές, ενδημικοί άγριοι θάμνοι, μανιτάρια και αγριολούλουδα, όπως επίσης πεύκα και δασική βλάστηση. Η πανίδα της περιοχής περιλαμβάνει το κυπριακό γεράκι, φίδια, δηλητηριώδη και μη, σκαντζόχοιρους κ.α.