19758

Ταβέρνα «Αρετή»: Το σπίτι στο χωριό που έγινε ταβέρνα και μοσχοβολάει σαν την κουζίνα της γιαγιάς!

20/10/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Οι αυλές στα χωριά και τα παραδοσιακά, πετρόκτιστα σπίτια συνήθως συνδέονται με όμορφες, οικογενειακές αναμνήσεις και αγαπημένες γεύσεις από τις συνταγές της γιαγιάς. Διατηρώντας το στοιχείο αυτό, η οικογενειακή αυλή ενός αναπαλαιωμένο σπιτιού στη Φασούλα, λίγα λεπτά μόλις από τη Λεμεσό, έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για φαγητό.

Με την εμπειρία 25 χρόνων της οικογένειας στον τομέα του επισιτισμού και τη ζεστή ατμόσφαιρα του παλιού σπιτιού, η ταβέρνα αυτή, που λειτουργεί από το 2009 στο χωριό, κάνει το τραπέζι στους επισκέπτες της, όπως θα το έκανε και η γιαγιά Αρετή για τα παιδιά της. Με αγάπη για το φαγητό και τις παραδοσιακές γεύσεις, το μενού στην ταβέρνα «Αρετή» επιφυλάσσει μια γαστρονομική εμπειρία που, μαζί με την απόλαυση, ξυπνάει και αναμνήσεις.

Με εποχιακά μαγειρευτά του ταψιού και της κατσαρόλας, με ψητά αλλά και τα γνωστά μεζεδάκια, η ταβέρνα δίνει την επιλογή στον καθένα να επιλέξει είτε μεμονωμένες μερίδες, είτε τον γνωστό μεζέ, είτε να δημιουργήσει γευστικούς συνδυασμούς κατά προτίμηση. Ο πλούσιος μουσακάς και το αρνάκι με μελιτζάνες είναι από τα πιάτα που ήδη έχουν ξεχωρίσει οι επισκέπτες. Οι Κυριακές είναι διπλά ξεχωριστές, όμως, με το τραπέζι να προσφέρει όσα θα έβρισκε κανείς και σε μια οικογενειακή συνάντηση στο χωριό. Βέβαια, η ταβέρνα προσφέρεται ακόμα και για όσους θέλουν να κάνουν απλώς μια στάση για καφέ και γλυκό, αφού μπορεί να έχουν την τύχη να δοκιμάσουν και την ιδιαίτερη μηλόκρεμα του μαγαζιού.

Διεύθυνση: Γιαννάκη Αεροπόρου 5, Φασούλα
Τηλέφωνο: 97 808218