Γραμμικό Πάρκο Βαθκειά

17/08/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η διαδρομή του ποταμού «Βαθκειά» που διασχίζει τη Λεμεσό, μετατράπηκε σε γραμμικό πάρκο και συνδέει το βόρειο κομμάτι της πόλης με το κέντρο και την παραλία. Ανάσα πρασίνου για τους κατοίκους της Μέσα Γειτονιάς, αλλά και του Αγίου Αθανασίου. 

Το πάρκο θα παραδοθεί στην τελική του μορφή μετά και την ολοκλήρωση των τελευταίων 500 περίπου μέτρων από την εκβολή του προς τη θάλασσσα, όπου ακόμα εκτελούνται εργασίες.

Διατρέχει καθ’ όλο το μήκος την όχθη του ποταμού με συνεχόμενο πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, μικρές γέφυρες, δέντρα, παγκάκια, φωτισμό, ενώ σε κάποια κομβικά σημεία της διαδρομής, δημιουργήθηκαν παιδότοποι, χώροι πρασίνου και αναψυχής. 

Εύκολη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες.

swipe gallery


18104