4076

Πάρκο Σκύλων (Δυτική Λεμεσός)

03/03/2021
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το πρώτο Πάρκο Αναψυχής ειδικά για σκύλους στον Δήμο Λεμεσού δημιουργήθηκε σε μία έκταση 8.000 τ.μ. στην περιοχή Ζακακίου, ώστε να προσφέρει μία ποιοτική διέξοδο για την καθημερινή βόλτα των κατοικιδίων.

Το πάρκο είναι περιφραγμένο και λειτουργεί με βάση πρότυπα και κανονισμούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών. Ο χώρος είναι ελεγχόμενος και είναι ανοιχτός για επισκέπτες καθημερινά εκτός Πέμπτης, κατά τις ώρες 9 π.μ. - 5 μ.μ. για Νοέμβριο – Απρίλιο και 9 π.μ. - 7 μ.μ. για Μάιο – Οκτώβριο.

Στο πάρκο έχουν διαμορφωθεί 3 χώροι: ένας με παιχνίδια για σκυλιά με λουρί, ένας ανοικτός χώρος για σκυλιά με λουρί, ένας ανοικτός χώρος για σκυλιά ενός μόνο ιδιοκτήτη με ελεύθερη διακίνηση χωρίς λουρί.

Οι συνοδοί των σκυλιών πρέπει να είναι άνω των 15 ετών και να καθαρίζουν τα περιττώματα τους. Θα πρέπει επίσης να παρουσιάσουν το βιβλιαράκι εμβολιασμού καθώς και την άδεια σκύλου, αφού δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άρρωστα ζώα. Η είσοδος απαγορεύεται και σε σκυλιά µε επιθετική συμπεριφορά, σκυλιά Pit Bull, American Pit Bull, Japanese Tosca, Dogo Argentino και Fila Brazileiro, κουτάβια κάτω των 4 µηνών και σκυλιά που είναι σε περίοδο ζευγαρώματος. Επίσης, απαγορεύεται  η χρήση γυάλινων αντικειμένων και το τάισμα των ζώων.

Διεύθυνση: Οδός Αγοράς, Ζακάκι, Λεμεσός