17595

Μαντάμ: Το μπαρ που έφερε κοντά το παρόν και το παρελθόν της Πλατείας Ηρώων!

12/12/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πρόθεση της ομάδας που δημιούργησε τον χώρο αυτό, ήταν εξ αρχής να συνδεθεί το μπαρ με την ιστορία, αλλά και τη σημερινή καθημερινότητα της πλατείας, προκειμένου να γίνει ένα ζωντανό κομμάτι της. Έτσι, το «Μαντάμ», που έκανε την εμφάνισή του στην Πλατεία Ηρώων το 2014, κατάφερε να γίνει οργανικό στοιχείο της ταυτότητάς της, συμβάλλοντας και στις προσπάθειες αναζωογόνησής της.

Είναι από τα πιο μοντέρνα μπαρ της πόλης, που έχει ξεχωρίσει για το όμορφο και οικείο περιβάλλον, αλλά και για το εκλεκτό μενού του. Επειδή το «Μαντάμ» θέλησε να μοιραστεί την αύρα και τη διάθεση της ιστορικής Πλατεία Ηρώων, επέλεξε ως στέγη του τον χώρο του παλιού εστιατορίου «Κηφισιά», επί της οδού Ανδρέα Δρουσιώτη (απέναντι από το Θέατρο Ριάλτο). Το όνομα επίσης επιλέχθηκε ώστε να θυμίζει ότι η προσφιλής πλατεία υπήρξε χώρος δράσης για ιερόδουλες στα μέσα του 20ου αιώνα, αν και η σημερινή της εικόνα δεν προδίδει καθόλου κάτι τέτοιο πια.

Γευστικά cocktail, συνοδευτικά τσιμπήματα με έμπνευση από τη διεθνή κουζίνα, ατμοσφαιρική μουσική, αλλά και βραδιές με χορευτικές διαθέσεις συνθέτουν το σκηνικό στο «Μαντάμ». Παρά τον κοσμοπολίτικο και μοντέρνο χαρακτήρα του, όμως, διατηρεί και στοιχεία από τις παραδόσεις της πλατείας, όπως τα μεγάλα μπουκάλια μπύρας ΚΕΟ, όπως αυτά που προτιμούσαν ανέκαθεν όσοι σύχναζαν στην περιοχή. Άλλωστε, οι αρχικοί ιδιοκτήτες του εστιατορίου είναι σήμερα συνέταιροι με τους ιδιοκτήτες του μπαρ, κάτι που το καθιστά εκ των πραγμάτων φυσική συνέχεια της ζωής της πλατείας και γέφυρα του τότε με το σήμερα.

Ο ιδιαίτερος διάκοσμος που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το μπαρ, αποτελούσε κάποτε το πατάρι της κουζίνας του πρώην εστιατορίου (όπου διάβαζαν τότε τα παιδιά της οικογένειας).