A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Μαντάμ: Το μπαρ που έφερε κοντά το παρόν και το παρελθόν της Πλατείας Ηρώων!

Μετράει μόλις λίγα χρόνια ζωής στην πλατεία, αλλά μοιάζει σα να υπήρχε εκεί από πάντα, ίσως γιατί η σύνδεση με τη ζωή της ιστορικής αυτής περιοχής της Λεμεσού, ήταν εξαρχής στόχος αυτών που άνοιξαν το μαγαζί. Αυτή η «Μαντάμ» εγκαταστάθηκε στην Πλατεία Ηρώων το 2014 και μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τις ιερόδουλες που κάποτε είχαν την έδρα τους στη γειτονιά, αλλά έγινε αμέσως κομμάτι της ιστορίας της.

Είναι από τα πιο μοντέρνα και νεανικά μπαρ της πόλης, που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και για το προσεγμένο και οικείο περιβάλλον του, αλλά και για τα ιδιαίτερα cocktail του. Επιλέγοντας την Πλατεία Ηρώων σαν τοποθεσία και χρησιμοποιώντας τον χώρο ενός παλιού, παραδοσιακού εστιατορίου επί της οδού Ανδρέα Δρουσιώτη (απέναντι από το Θέατρο Ριάλτο), δήλωσε ξεκάθαρα πως, αν και φρέσκια άφιξη, μοιράζεται την αύρα, τον χαρακτήρα και τις διαθέσεις αυτής της χαρακτηριστικής πλατείας της Λεμεσού. Έτσι, το πάλαι ποτέ εστιατόριο «Κηφισιά», μετατράπηκε στο μπαρ «Μαντάμ», με όνομα που παραπέμπει επίσης στην ιστορία της πλατείας, θυμίζοντας ότι η περιοχή υπήρξε χώρος δράσης για ιερόδουλες στα μέσα του 20ου αιώνα.

Εκτός από τα περίτεχνα και ευφάνταστα cocktail και τα τσιμπήματα με έμπνευση από τη διεθνή κουζίνα, το «Μαντάμ» έχει υιοθετήσει στο μενού του και κάτι που παραπέμπει στις συνήθειες της πλατείας. Έτσι, αν ζητήσεις τη γνωστή, κυπριακή μπύρα ΚΕΟ, αυτή έρχεται σε μεγάλο μπουκάλι, έτσι όπως την προτιμούσαν ανέκαθεν όσοι σύχναζαν στην περιοχή. Με τον υπαίθριο χώρο του μπαρ να ανοίγεται προς την Πλατεία Ηρώων και το Θέατρο Ριάλτο, όσοι το επισκέπτονται δεν είναι θαμώνες μόνο του μπαρ, αλλά και του ιστορικού αυτού χώρου γενικότερα.

Άλλωστε, οι αρχικοί ιδιοκτήτες του εστιατορίου είναι σήμερα συνέταιροι με τους ιδιοκτήτες του μπαρ, κάτι που το καθιστά εκ των πραγμάτων φυσική συνέχεια της ζωής της πλατείας και γέφυρα του τότε με το σήμερα. Γι’ αυτό και πολλά από τα αρχικά υλικά του χώρου έχουν χρησιμοποιηθεί για τη σημερινή επίπλωση και διακόσμησή του, ενώ το πατάρι που βρισκόταν πάνω από την κουζίνα (φιλοξενώντας τότε τα παιδιά της οικογένειας που διάβαζαν εκεί μετά το σχολείο), είναι σήμερα ένα από τα ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία του χώρου, ακριβώς πάνω από το μπαρ. Κάποιες μέρες, λοιπόν, θα το δεις να κινείται σε χαλαρούς ρυθμούς, από νωρίς το απόγευμα, με κόσμο όλων των ηλικιών, και άλλες φορές το κέφι και η διασκέδαση, με μουσική που ανεβάζει τη διάθεση, θα μεταδίδεται σε όλη την πλατεία.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;