3338

Πλατεία Αναγέννησης

30/07/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Κοντά στις συνοικίες Αγίου Ιωάννη και Αγίου Αντωνίου, ένα ξεχασμένο πάρκο πήρε νέα μορφή το καλοκαίρι του 2020, δημιουργώντας μια νέα υπαίθρια διέξοδο για τους κατοίκους της περιοχής.

Η Πλατεία Αναγέννησης διαμορφώθηκε σε έναν άνετο χώρο με εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν τους επισκέπτες κάθε ηλικίας, με σκοπό να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή. Ο άνετος και σύγχρονος παιδότοπος, τα όργανα γυμναστικής για ενήλικες, ο χώρος για εκδηλώσεις, η εγκατάσταση φωτισμού και η δημιουργία χώρου στάθμευσης, είναι ανάμεσα στις διευκολύνσεις που προσφέρει η πλατεία.

Το πράσινο που φιλοξενούσε ανέκαθεν το πάρκο, έχει ανανεωθεί και ενισχυθεί, ώστε να δημιουργεί μικρούς πνεύμονες δροσιάς, σε συνδυασμό με τα σιντριβάνια που έχουν κατασκευαστεί. Ο χώρος διαθέτει και διευκολύνσεις για άτομα με κινητικές δυσκολίες.