22689

Εθνικό Δασικό Πάρκο Λεμεσού

13/02/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ιδανική πρόταση για καθημερινές αποδράσεις από τη φασαρία της πόλης, το Εθνικό Δασικό Πάρκο Λεμεσού είναι μια πανέμορφη όαση πρασίνου, σε μικρή απόσταση από την πόλη. Πρόκειται για μια έκταση χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει πλούσια βλάστηση, με πεύκα, κυπαρίσσια, ευκάλυπτους, ελιές και χαρουπιές, όπως επίσης και θάμνους (σχινιές, και λαδανιές), αλλά και πολλά ακόμα είδη χαμηλής βλάστησης.

Απολαμβάνοντας μοναδική θέα ολόκληρης της πόλης της Λεμεσού, καθώς βρίσκεται σε ύψωμα, προσφέρει υπέροχα σημεία για χαλάρωση κοντά στη φύση, που είναι ό,τι πρέπει για καθημερινές βόλτες, λόγω της εγκύτητας στο αστικό κέντρο. Στον χώρο αυτό έχουν δημιουργηθεί και εγκαταστάσεις για πικ - νικ κάτω από όμορφα, ξύλινα κιόσκια, δίπλα σε μια μεγάλη παιδική χαρά για στιγμές διασκέδασης κάθε ώρα της ημέρας.

Μέσα στο πάρκο έχει δημιουργηθεί ένα κυκλικό μονοπάτι, που επιτρέπει στους επισκέπτες του να διασχίσουν όλη την έκτασή του, περπατώντας σε δρομάκια που πλημμυρίζουν αρώματα και χρώματα. Από τις πρόσφατες προσθήκες στις διευκολύνσεις που προσφέρει το πάρκο είναι και ο ποδηλατόδρομος, στρωμένος με άσφαλτο, ώστε να μπορεί κανείς να απολαμβάνει άνετες και ασφαλείς βόλτες μέσα στο πράσινο.

swipe gallery

Τον εκδρομικό χώρο με τα ξύλινα κιόσκια (όπου απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς) μπορεί κανείς να τον επιλέξει για μικρές εξορμήσεις κοντά στην πόλη ή για παιχνίδι για όλη την οικογένεια, αλλά ακόμα και για πάρτι ή και για γαμήλιες δεξιώσεις, αφού εκεί λειτουργεί και η εκκλησία της Παναγίας της Γλυκιώτισσας.