6812

Ψαροταβέρνα «Γλάρος»: Η ιστορική ψαροταβέρνα της Λεμεσού επέστρεψε μετά από χρόνια δίπλα στη θάλασσα!

19/06/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Για πολλούς στη Λεμεσό, το όνομα της ψαροταβέρνας «Γλάρος» είναι ταυτισμένο με τη νοστιμιά των μερακλίδικων μεζέδων από ψάρια και θαλασσινά. Η ιστορία της ξεκίνησε το 1977, δίπλα στη θάλασσα, στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται η Μαρίνα Λεμεσού, και συνεχίζει μέχρι σήμερα την ίδια παράδοση στη νέα της τοποθεσία, κοντά στο Νέο Λιμάνι.

Ο Βασίλης μπήκε στη δουλειά αυτή όταν ήταν παιδί και σήμερα, ενήλικας πια και οικογενειάρχης, συνεχίζει με το ίδιο μεράκι και φροντίδα να προσφέρει πιάτα που ξεχωρίζουν στην προτίμηση του κόσμου. Η οικογένεια, με καταγωγή από το Βαρώσι Αμμοχώστου, άρχισε να λειτουργεί την ψαροταβέρνα λίγο μετά την τουρκική εισβολή του 1974, αφού προσφυγοποιήθηκε και βρήκε καταφύγιο στη Λεμεσό. Αφήνοντας πίσω της μια άλλη θάλασσα, βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει δεσμούς με μια νέα θάλασσα, κρατώντας ζωντανά γνώριμα αρώματα και γεύσεις.

Η ταβέρνα έκανε την αρχή της στην περιοχή όπου δημιουργήθηκε τελικά η Μαρίνα Λεμεσού και παρέμεινε εκεί για περισσότερα από 30 χρόνια, αποτελώντας έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς χώρους για φαγητό στη Λεμεσό. Αν και μετακινήθηκε για λίγο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σκοπός του Βασίλη ήταν να βρεθεί και πάλι δίπλα στη θάλασσα.

Σχετικα

Έτσι, το 2019 βρέθηκε σε μια γαλήνια τοποθεσία, με θέα στο Νέο Λιμάνι, όπου στήθηκε ένα όμορφο στέκι, με μεγάλη βεράντα, διακοσμημένο στα γαλάζια και στα λευκά. Πέρα από το φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον, κύριος λόγος για να αποτελεί ο «Γλάρος» σταθερή επιλογή του κόσμου και στη νέα του τοποθεσία, είναι τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που προσφέρει κάθε μεσημέρι και κάθε βράδυ το μενού.

Διεύθυνση: Ιντίρας Γκάντι 31
Τηλέφωνα: 25 357046, 99 357049