6022

Παρεκκλήσι Αγίας Θέκλας (Ασώματος)

27/04/2021
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Λίγα χιλιόμετρα δυτικά από το κέντρο της Λεμεσού, στην αγροτική περιοχή που συνορεύει με την Αλυκή Ακρωτηρίου, βρίσκεται ένα ερημικό εκκλησάκι στη μέση μιας τεράστιας γεωργικής έκτασης.

Πρόκειται για το παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην Αγία Θέκλα. Αν και το εκκλησάκι μοιάζει να βρίσκεται στη μέση του πουθενά, στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει τη διαχρονική σχέση του ντόπιου πληθυσμού με τη γεωργία.

Το παρεκκλήσι κτίστηκε το 1974, πάνω στα ερείπια ενός παλαιότερου ναού. Πρόκειται για τον μικρότερο ναό στην αγροτική κοινότητα του Ασώματου, που είχε μικτό πληθυσμό Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, μέχρι και τα μέσα του 1960. Το χωριό μετά το 1974 κατοικήθηκε και από πρόσφυγες της εισβολής, ενώ οι Τουρκοκύπριοι απομακρύνθηκαν.

Το παρεκκλήσι δεν είναι γενικά ανοιχτό για επισκέψεις, καθώς βρίσκεται σε ιδιωτική έκταση.