8885

Κυπριακό Οινομουσείο

12/04/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Κυπριακό Οινομουσείο, βρίσκεται στην Ερήμη, γενέτειρα του Ευρωπαϊκού οίνου. Εκεί, η ιστορία του κρασιού ξεπερνά τα 5500 χρόνια.

Προσφέρει στους επισκέπτες ένα μοναδικό ταξίδι και ενημερώνει σχετικά με την παραγωγή, φύλαξη, χρήση και εμπορία του οίνου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Στην αίθουσα του “Αγίου Ιλαρίωνα” οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν την μουσειακή σειρά προϊόντων του μουσείου η οποία περιλαμβάνει μοναδικές ποικιλίες κρασιού της Κύπρου, το συλλεκτικό επιδόρπιο οίνο ‘Commandaria Orchestra’ διαφόρων εσοδειών, αλλά και την τριλογία Ζιβανίας.

H ‘Ορχήστρα Κουμανταρία', είναι η ορχήστρα του Κυπριακού Οινομουσείου και έχει ως στόχο τη διάδοση θεματικών μουσικών έργων που σχετίζονται με τον πολιτισμό της Κύπρου.

Διεύθυνση: Πάφου 42, Λεμεσός
Τηλέφωνο: 25 873808