Κυπριακό Οινομουσείο

15/02/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Κυπριακό Οινομουσείο, βρίσκεται στη γενέτειρα του Ευρωπαϊκού οίνου την Ερήμη, όπου η ιστορία του κρασιού ξεπερνά τα 5500 χρόνια. Διαθέτει μία μοναδική θεματική έκθεση και σε συνεργασία με το Κυπριακό Μουσείο παρουσιάζει μία σημαντική συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων και εκθεμάτων.

Προσφέρει στους επισκέπτες ένα μοναδικό ταξίδι και ενημερώνει σχετικά με την παραγωγή, φύλαξη, χρήση και εμπορία του οίνου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Επίσης, υπογραμμίζει τη σημασία της αμπέλου, του σταφυλιού και του οίνου στις τέχνες.                

Στην αίθουσα του “Αγίου Ιλαρίωνα” οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την μουσειακή σειρά προϊόντων του Κυπριακού Οινομουσείου η οποία περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, μοναδικές ποικιλίες κρασιού της Κύπρου, το συλλεκτικό επιδόρπιο οίνο ‘Commandaria Orchestra’ διαφόρων εσοδειών, αλλά και την τριλογία Ζιβανίας.  

H ‘Ορχήστρα Κουμανταρία’ (Commandaria Orchestra) είναι η ορχήστρα του Κυπριακού Οινομουσείου η οποία έχει ως στόχο τη διάδοση θεματικών μουσικών έργων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον πολιτισμό της Κύπρου από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.  

Η περιήγηση στο μουσείο περιλαμβάνει γευσιγνωσία με επιλογές κρασιών.

Τηλέφωνο: 25873808
Διεύθυνση: Πάφου 42, Ερήμη, Λεμεσός
www.cypruswinemuseum.com
www.facebook.com/cypruswinemuseum.oinomouseio
https://www.facebook.com/CyprusWineMuseum.Commandaria/

swipe gallery


6623