A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS


Υπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες (Πρεσβευτές Λεμεσού)

Παλιό Ναυάγιο στο Ακρωτήρι

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Τη δεκαετία του ‘80, ένα καράβι πραγματοποιούσε ένα ταξίδι ρουτίνας από τη Γιουγκοσλαβία προς την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας κοντά στην ερυθρά θάλασσα, φορτωμένο ξύλα. Λόγω σφοδρής κακοκαιρίας και μεγάλης καταιγίδας, το καράβι προσάραξε στη χερσόνησο Ακρωτηρίου, τυλιγμένο στις φλόγες, μέχρι που βυθίστηκε. Δεν σκοτώθηκε κανένας από το πλήρωμα. Το καράβι Mav Achaios κατασκευάστηκε το 1932 και ανήκε στην εταιρεία Akarnania Μaritime Co.

Το κούφωμα του ημιβυθισμένου καραβιού βρίσκεται ακόμα στο σημείο που προσάραξε και εγκαταλείφθηκε τότε και εκπέμπει μια ανατριχιαστική μαγεία, αποτελώντας ένα πολύ ιδιαίτερο αξιοθέατο στα νερά της Λεμεσού. Είναι γνωστό ως το «Ναυάγιο Τριών Αστέρων». 

Το σημείο που βρίσκεται το ναυάγιο με μέγιστο βάθος 7 μέτρων, είναι κατάλληλο για κατάδυση. Η δε απόμερη και ερημική περιοχή γύρω από αυτό είναι ιδανική και για εναέρια sports.  

swipe gallery


swipe gallery


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.
11861