11245

Ακτή Ακρωτηρίου

02/08/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ύπαιθρος
Άμμος
Χαλίκια
Χωματόδρομος
Ήσυχες Παραλίες
Water Sports

Η χερσόνησος του Ακρωτηρίου, δυτικά της Λεμεσού, παρουσιάζει ιδιαίτερη μορφολογία που χαρίζει στις ακτές της μία άγρια γοητεία. Η περιοχή κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο Ακρωτηρίου, λίγα λεπτά από το ομώνυμο χωριό, είναι μία ακτή που πολλοί αξιοποιούν για ψάρεμα και άσκηση.

Η περιοχή πλαισιώνεται από 2 ναυάγια πλοίων, δυτικά το Αχαιός και ανατολικά το Three Sisters, με το δεύτερο να βρίσκεται σχεδόν μέσα στον αμμώδη κόλπο δίπλα στο καταφύγιο. Ο κόλπος αυτός αποτελεί και την πιο συνήθη επιλογή όσων ασχολούνται με surfing, καθώς ο κυματισμός είναι συχνά αρκετά έντονος. Αντίθετα, όταν η θάλασσα είναι ήρεμη και ο βυθός διαυγής, η εμπειρία της κατάδυσης στο ναυάγιο είναι μοναδική.

Η αμμώδης ακτή είναι προορισμός και για θαλάσσιες χελώνες, που γεννούν εκεί τα αυγά τους κάθε καλοκαίρι. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα κλουβιά με τις ειδικές σημάνσεις, ώστε να μην καταστραφούν οι φωλιές τους.

Η περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου με τα ρηχά βράχια, είναι ιδανική για όσους ασχολούνται με το ψάρεμα. Η ιδιαίτερη ομορφιά του τοπίου με τους αμμόλοφους αλλά και η εικόνα του ναυαγίου Αχαιός που εξέχει μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα, προσελκύουν πάντα όσους ασχολούνται με τη φωτογραφία.

TIP: Η πρόσβαση στην ακτή γίνεται μέσω χωματόδρομου. Πιο βατό είναι το σημείο που ξεκινά από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.