12180

Μουσείο Ιστορικού & Κλασικού Αυτοκινήτου Κύπρου

14/07/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Μουσείο Ιστορικού & Κλασικού Αυτοκινήτου Κύπρου, φιλοξενεί περισσότερα από 240 κλασικά οχήματα, αναδεικνύοντας την ιστορική και συναισθηματική τους αξία.

Εδώ, ο κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει μία αξέχαστη εμπειρία, γνωρίζοντας πρωτότυπα εκθέματα που καλύπτουν περισσότερο από έναν αιώνα αυτοκινητοβιομηχανίας, με τον βετεράνο της συλλογής να είναι ένα Benz Motorwagen του 1886. Πρόκειται για το πρώτο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο στον κόσμο και το παλαιότερο που υπάρχει στην Κύπρο. 

Μεταξύ άλλων, θα βρεις την προεδρική Cadillac του 1977, το Mini του Мr. Bean, ένα από τα αυτοκίνητα της Margaret Thatcher και ένα κράνος του θρύλου των αγώνων ταχύτητας, Ayrton Sena.

Αξίζει να σημειωθεί, πώς το Μουσείο έχει λάβει Χρυσό Βραβείο στα Κυπριακά Βραβεία Τουρισμού 2021.

Διεύθυνση: Οδός Επιμηθέως 3056
Τηλέφωνο: 25 393912