Μουσείο Κλασικού & Ιστορικού Αυτοκινήτου

15/02/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Κυπριακό Μουσείο Κλασσικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου φιλοξενεί κλασσικά οχήματα, αναδεικνύοντας την ιστορική και συναισθηματική τους αξία.

Τα πρωτότυπα εκθέματα καλύπτουν έναν αιώνα αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού ο βετεράνος της συλλογής, αυτή τη στιγμή, είναι ένα Ford ”T” του 1912. Ο κάθε επισκέπτης, μπορεί να απολαύσει μία διαφορετική και συνάμα αξέχαστη εμπειρία γνωρίζοντας την εξέλιξη του αυτοκινήτου μέσα από το πέρασμα του χρόνου.

Στο μουσείο μεταξύ άλλων, βρίσκεται η υπερθωρακισμένη προεδρική «Cadillac» που κατασκεύασε ειδικά η Αμερικανική κυβέρνηση για να τη δωρίσει στον Πρόεδρο Μακάριο Γ’ το 1977, το γνωστό πράσινο αυτοκίνητο «Mini» του Мr. Bean με τη γνωστή κλειδαριά στο πλάι και ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε η σιδηρά κυρία Margaret Thatcher, μάρκας Rover P5 του 1973.

Τηλέφωνο: 70009000
Διεύθυνση: Οδός Επιμηθέως 3056, Λεμεσός
www.cyprusmotormuseum.com.cy

swipe gallery


8937