Πλατεία Σαριπόλου

12/01/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ήταν ανέκαθεν ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Σημείο συνάντησης για ανθρώπους, εμπορεύματα, αγαπημένες γεύσεις και συνήθειες. Αυτή η λαϊκή πλατεία είναι σήμερα ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ποτό, φαγητό και νυχτερινή διασκέδαση.

Με δεκάδες μαγαζιά να την πλαισιώνουν, η πλατεία Σαριπόλου σφύζει από ζωή, ενώ τα Σαββατοκύριακα είναι δύσκολο ακόμα και να τη διασχίσεις, λόγω της πολυκοσμίας. Είναι σίγουρα ένα αγαπημένο στέκι για τη νεολαία της πόλης και όχι μόνο. Τα μπαρ, τα παραδοσιακά καφενεία και τα εστιατόριά της έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν σε μια μικρή έκταση, μια μεγάλη ποικιλία από επιλογές για την έξοδό σου.

Παραδόξως, η κοσμοπολίτικη αυτή πλατεία φέρει το όνομα μιας πολύ επιβλητικής μορφής, αυτής του διακεκριμένου νομικού Νικόλαου Ι. Σαρίπολου, ο οποίος γεννήθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα στη Λάρνακα από μητέρα με καταγωγή από τη Λεμεσό. Ο Σαρίπολος υπήρξε θεμελιωτής του Δημοσίου Δικαίου στην Ελλάδα. Μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, οι οθωμανικές αρχές δήμευσαν την περιουσία του πατέρα του και έτσι η οικογένεια αναγκάστηκε να φύγει από την Κύπρο και εγκαταστάθηκε στην Τεργέστη. Για τη συνολική του προσφορά στη νομική επιστήμη διετέλεσε μέλος της Ακαδημίας των Παρισίων και της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου.

swipe gallery


22927